25 / 04 / 2024

şehir hastaneleri nasıl inşa edilecek

şehir hastaneleri nasıl inşa edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleriyle ilgili olarak, "İhtiyaç duyduğumuz ve planladığımız hastane inşaatlarına hem genel bütçeden klasik yolla hem de kamu-özel iş birliği finans yöntemi ile devam etmemizin önünde halen bir engel bulunmamaktadır." dedi.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özetini paylaştı. Peki konut satış rakamları, konut fiyatları 2023'te nasıl değişti? İşte 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını kabul etmeye başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte İBB bursunun detayları ve başvuru şartları merak konusu oldu. İBB bursunun miktarı ne kadar? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor! KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın

Şehir hastaneleri geniş hasta kapasitesi ile büyük sağlık personeli ihtiyacını beraberinde getiriyor. İŞKUR tarafından duyuruya göre şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor.  KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın...

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur? Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023...

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Nevşehir Acıgöl TOKİ 2+1 konutlar 2.280 TL taksitle!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Acıgöl projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Acıgöl TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Acıgöl TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

şehir hastaneleri nasıl inşa edilecek Haberi

şehir hastaneleri nasıl inşa edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerine ilişkin, olarak yaptığı yazılı açıklamada, yeni planlanan şehir hastanelerini, hız kesmeden yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti iktidarının ilk yıllarında sağlık altyapısının güçlendirilmesine büyük bir ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Koca, o dönem yaş ortalaması 49 olan mevcut hastanelerin birçoğunun, deprem güvenliği ve fonksiyonel açıdan da kötü durumda olduğunu söyledi.

Fahrettin Koca, "Toplam 107 bin yatağın sadece 7 bini nitelikliydi. Hastanelerimizin hemen hepsinde yataklar koğuş sistemi şeklindeydi. Çağdaş bir sağlık hizmeti verebilmek için 100 bin civarında yatağın yenilenme ihtiyacının yanı sıra artan nüfus nedeniyle 50 bin ilave yatağa ihtiyaç vardı." şeklinde konuşrtu.

Günün ekonomik imkanları çerçevesinde yapılan planlamada, bazı hastanelerin klasik ihale yöntemiyle planlandığını, büyük binaların ise alternatif finansman yoluyla yapılmasının öngörüldüğünü dile...