27 / 04 / 2024

şehir plancılarının imar affı tepkisi

şehir plancılarının imar affı tepkisi

Şehir Plancıları Odası, ''İmar afları ile kent topraklarının talanına ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemesini'' istedi.

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

şehir plancılarının imar affı tepkisi Haberi

şehir plancılarının imar affı tepkisi

Şehir Plancıları Odasınca seçimlere yönelik yayımlanan ibldirgede, geçmişte gündeme getirilen imar aflarının, kentlerde büyük ölçüde kaçak yapılaşmayı yasallaştırdığı ve bu alanları yeniden imara açarak, sağlıksız ve yaşam kalitesi düşük kentsel çevreler üretilmesine neden olduğu öne sürüldü.

''Doğrudan ya da dolaylı olarak, imar ve şehirleşme konularını ilgilendiren kanunlarda, tasarı ve tekliflerinde, plan ve uygulamalarda, kısıtlı doğal kaynaklar olarak değerlendirilecek kıyı ve sahil şeritleri, ormanlar, mera yaylak ve kışlaklarda kamusal yarar çerçevesinde kullanımı öngörmeyen düzenlemeler yapıldığı'' ifade edilen açıklamada, kamusal kullanımı kısıtlayıcı düzenlenmelerden vazgeçilmesi gerektiği kaydedildi.

Doğal değerler ve ekolojik zenginliklerin yok edildiği bir ülkede, uzun vadede sürdürülebilir bir kalkınmadan söz etmenin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, çevresel değerlerin tahrip edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: ''Şehircilik ve planlama...