26 / 04 / 2024

sel baskınları nasıl önlenir

sel baskınları nasıl önlenir

Türkiye, şiddetli ve ani yağışlardan kaynaklanan sel baskınlarını tartışırken, büyük kentlerde sorunun çözümü için alt yapıyı iyileştirmenin tek başına yeterli olamayacağı belirtiliyor. Emre Ilıcalı 'Yeşil dönüşüm, sel baskınlarını da önler' dedi.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 

Tahvil faizlerindeki artıştan destek alan Amerikan Doları, gelişen ekonomilerdeki yerel para birimlerinin baskılanmasına sebep oluyor. Peki ekonomiler dolar rallisinden nasıl etkileniyor? İşte ayrıntılar...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi açıklanan rakamlara bakın! 

Emtia piyasasında fiyatlamaların zorlaştığı ve yoğun bir satış baskısının yaşandığı senenin ilk çeyreği geride kalırken buğday, arpa, mısır fiyatları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki çiftçilerin merak ettiği buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması nasıl olur?

Doğum borçlanmasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı çalışan kadınlar tarafından merak edilen ve sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Pandemi süreci gayrimenkul sektöründe çalışan kadınları nasıl etkiledi?

Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu, sektörde çalışan kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini açıklayan rapor yayınladı. 

İBB, sel baskınlarına karşı harekete geçti: 16 kritik nokta belirledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarına karşı, kalıcı çözüm için harekete geçti. İBB'den yapılan yazılı açıklamada 16 kritik noktanın belirlendiği ve 437 milyon TL'lik yatırımla eylem planının hazırlandığı bildirildi.

Kardeşler mirastan nasıl mahrum edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Biz eşimle 80’li yaşlardayız. Aile yakınları olarak en yakın kardeşler var. Gayrimenkullerimizin intifa hakkını muhafaza ile kuru mülkiyetini hayır kurumlarına bağışlamak istiyoruz. Ancak ortak intifa hakkı olmaz diyorlar, bunu nasıl hallederiz?' sorusunu

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

sel baskınları nasıl önlenir Haberi

sel baskınları nasıl önlenir

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının, şebekenin  yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu söyledi



Özellikle İstanbulda sık görülmeye başlanan şiddetli yağışlar sonucunda oluşan sel baskınları, yoğun kentleşmenin beraberinde getirdiği altyapı sorunlarını da su yüzüne çıkardı.  Türkiye’nin de gündemine oturan sorunun çözümü için altyapıyı iyileştirmenin  tek başına yeterli olamayacağını belirten Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, şebekenin yağmur yükünü azaltmak üzere, etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılması gerektiğini söyledi.

Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümde yenilenecek binalarda yeşil kriterler kapsamındaki yağmur suyu yönetim ilkelerine dikkat edilmesinin, sel baskınlarına çözüm getirebileceğini belirtti.


Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü:


Suyu Yeniden Kazanıyoruz


“Özellikle günümüzde yapılaşmayla beraber artan sert zemin oranları,...