29 / 03 / 2024

Şentepe yenimahalle

Şentepe yenimahalle

Yenimahalle-Şentepe teleferiği test sürüşleri başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, " Türkiye'nin ilk metro bağlantılı teleferiğini Şentepe' ye kazandıracağız demiştik ve sözümüzü tuttuk " dedi.

Yenimahalle Belediyesi, Şentepe'de 7 yeni park yapacak!

Gecekonduların ağırlıkta olduğu Şentepe bölgesinde kentsel dönüşümün yaşanması ile birlikte imar planlan doğrultusunda yeşil alan çalışmalarına başlayan belediye, yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı bölgeye 7 yeni park kazandırmak amacıyla harekete geçti

Yenimahalle Kaletepe'ye kültür merkezi inşa ediliyor!

Yenimahalle Belediyesi’nin 8 yıldır Şentepe Bölgesi’ne yaptığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Şentepe 2017'de yatırımlarla şantiyeye dönüşecek!

Ankara Yenimahalle Belediyesi 2017’de başlatacağı yatırımlarla Şentepe’yi şantiyeye çevirecek.

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı bakıma giriyor!

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nda, 10 Aralık Cumartesi ve 11 Aralık Pazar günleri gerçekleştirilecek bakım çalışmaları nedeniyle, hizmet verilemeyecek.

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'deki Ufuk Camii inşaatına destek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe’de inşaatı devam eden Ufuk Camisi’ni ziyaret etti. Yaşar, caminin çevre düzenlemesini yapacağı sözünü verdi.

Yenimahalle Şentepe Teleferiği yeniden açılıyor!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen Şentepe Teleferiği, çalışmaların tamamlanmasıyla, 31 Ağustos Çarşamba sabah 06.00'dan itibaren yeniden hizmete başlayacak.

Yaşar Şentepe, Ankara Yenimahalle'deki yatırımlarını anlattı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde 2 bine yakın mahalle sakininin bir araya geldiği iftar programı düzenlendi. İlçe genelinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Yaşar Şentepe’de bu dönem yapılacak hizmet ve yatırımların da müjdesini verdi.

Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı açılış töreni yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı!

Ankara Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, yarın saat 20.00’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından düzenlenen törenle açılacak.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının test sürüşü başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe telferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Şentepe yenimahalle Haberi

Şentepe yenimahalle

Yunus Emre Meydanı'nda yapılan törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Türkiye'nin ilk metro bağlantılı teleferiğini Şentepe'ye kazandıracağız demiştik ve sözümüzü tuttuk" dedi. 6 ayda tamamlanan teleferiğin bugünden itibaren 15 gün test sürüşü yapacağını dile getiren Gökçek, daha sonra ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.


Gökçek, iki etaptan oluşan teleferiğin ilk etabının yaklaşık 6,5 dakika sürdüğünü ve üç duraktan oluştuğunu, ikinci etabında da o kadar sürmesiyle 13, 5 dakikada metroya ulaşılabileceğini, böylece Şentepe'nin en uç noktasından 25 dakikada Kızılay'a gidilebileceğini anlattı.


Saatte 4 bin 800 yolcu 


İki etapta toplam 106 kabin çalışacağı bilgisini veren Gökçek, hat tamamlandığında saatte, çift yönlü olarak 4 bin 800 yolcu taşıyacağını kaydetti.


Türkiye'de ulaşıma yeni bir yön kazandırdıklarını söyleyen Gökçek, gelecek dönemde şehrin 5 ayrı yerinden otobüs teleferik...