18 / 04 / 2024

Şevket Sabancı kim

Şevket Sabancı kim

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Şevket Sabancı, Akbank hissesini yüzde 5'in altına düşürdü!

Şevket Sabancı, bankadaki payını yüzde 5'in altına düşürdü. Borsa İstanbul'da Akbank hisseleri dün en düşük 7,81 ile en yüksek 8,05 lira arasında hareket ettikten sonra günü 7,97 liradan tamamlamıştı.

Özlem Kalkan kim? Özlem Kalkan kaç yaşında?

Sabancı Holding'e bağlı birçok şirkette görev alan Özlem Kalkan kim? Özlem Kalkan kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Şevket Sabancı kimdir?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan "En Zengin 100 Araştırması"nın sonuçları belli oldu. Bu yıl listenin ilk üçünde Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi yer aldı.

Mustafa Tercan, Esas Holding CFO’su oldu!

20 yıl önce Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas Holding’in yeni CFO’su Mustafa Tercan oldu. 

Esas Gayrimenkul 300 milyon dolara 3 yeni AVM inşa edecek!

Esas Gayrimenkul CEO'su ve Şevket Sabancının torunu Kazım Köseoğlu, önümüzdeki dönemde Anadolu'daki 3 yeni AVM için 300 milyon dolar daha harcayacak.

Kocaeli 41 Burda AVM 21 Ocak'ta açılacak!

Şevket Sabancı tarafından kurulan Esas Holding bünyesinde kurulan Esas Gayrimenkul; Kocaeli'nin en büyük alışveriş merkezi yatırımını hizmete açmaya hazırlanıyor.

Gayrimenkul, En Zengin 100 Listesi'nde önemli bir parametre!

Türkiye'nin en zengin üç ailesi Koç, Şahenk ve Şevket Sabancı Ailesi olarak sıralandı. Listeye bu yıl dolar kurunun TL karşısında son bir yılda yaşadığı yüzde 30'luk yükseliş damga vurdu.

Sadıka Gül Sabancı'nın villası kaçak yapı çıktı!

Sabancı ailesinin tanınmış ismi Şevket - Zerrin Sabancı çiftinin kızları Sadıka Gül Sabancı İstanbul Etiler' de yaptırdığı villasını yıllar önce kuaförü Kemal Kıyışkan' a sattı...

Esas Holding Hotiç'i satın alıyor!

2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan grubun şimdi de bir süredir satın alma görüşmesi yaptığı ayakkabı markası Hotiç'in yüzde 100 hissesini aldığı, görüşmelerde son noktaya gelindiği belirtiliyor.

Döner Stop 2015 sonuna kadar 15 şube açmayı hedefliyor!

Sabancı ailesinden bağımsız ilk girişiminde restorancılığa yönelen CZK Lokantacılık İşletmeleri Kurucusu, Şevket Sabancı ailesinden Can Köseoğlu, Döner Stop ile hızlı bir büyüme dönemine giriyor.

Döner Stop yurtdışında şube açacak!

Sabancı ailesinden bağımsız ilk girişiminde restorancılığa yönelen Şevket Sabancı 'nın torunu Can Köseoğlu, Döner Stop markası ile yurt içinden sonra yurt dışına da açılmayı planlıyor....

CZK Lokantacılık İstanbul'da 6 restoran açacak!

Şevket Sabancı'nın torunu Can Köseoğlu, CZK Lokantacılık'a bağlı Döner Stop ile sektöre giriş yaptı. Şirketin kurucusu Can Köseoğlu, "dönerde global bir marka yaratmak istiyoruz" dedi...

Şevket Sabancı kim Haberi

Şevket Sabancı kim

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Sadıka Sabancı ve Hacı Ömer çiftinin 4. çocuğu olarak dünyaya gelenŞevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri'de doğdu. Yüksek öğrenimini İngiltere'de bulunan Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlayan Şevket Sabancı, 2004 yılına kadar kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yaptı.

2000 yılında Sabancı Holding’deki ortaklığına devam etmek şartıyla kızı Emine Sabancı Kamışlı ile birlikte Esas Holding’i kurdu. Pegasus başta olmak üzere, gayrimenkul, havacılık,  girişim sermayesi gibi alanlarda yatırımlar yapan Esas Holding’in yönetim kurulu başkanlığını oğlu Ali Sabancı’ya verdi. Şevket Sabancı, 650 milyon dolar tutarındaki servetiyle 2020 yılında  Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinde 49. sırada yer almıştı.

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat...