19 / 04 / 2024

Şevki Vanlı mimarlık

Şevki Vanlı mimarlık

TC Bursa Merkez Bankası (1965), Fatih Çarşısı (1965), Tarımcılar Kooperatifi (1963) gibi projelere imza atan mimar Şevki Vanlı kimdir? Mimar Şevki Vanlı ne zaman vefat etti?

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi  Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Adem Akif Uzunalioğlu  ve Serap Parlak Vanlıoğlu tarafından kuruldu.

Akçam Mimarlık Gıda Anonim Şirketi kuruldu!

Akçam Mimarlık Gıda Anonim Şirketi Avcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Şevki Çapoğlu tarafından kuruldu.

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören’de 500 bin TL sermaye bedeli  ile Şevki Çoşkun tarafından kuruldu.

Bvm Mühendislik Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Bvm Mühendislik Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Vanlıoğlu tarafından kuruldu. 

Archiprix-TR 2016'ya başvurular başladı!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla bu yıl 21. kez düzenlenen ulusal mimarlık öğrencileri bitirme projeleri yarışması “ARCHIPRIX-TR 2016”ya başvurular başladı.

Şevki Vanlı kimdir?

Mimar Şevki Vanlı, 1969'da Ankara için ilk uydu-kent denemelerinden sayılan OR-AN Yerleşimi projesine başlayan mimardır. Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri'nde iki defa ödül alan mimar Şevki Vanlı kimdir? İşte biyografisi...

Taş Mimarlık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taş Mimarlık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adil Tuğrul Aykutoğlu, Şevki Cem Özçakıcı tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Ocak'ta kuruldu.

ARCHIPRIX - Türkiye yarışmasına Seranit’in Serrá markası da destek veriyor!

Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığı ile bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan ARCHIPRIX -Türkiye yarışmasına başvurular başladı

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

Tebernüş Kireçci'nin Emlak Kulisi'nde konuğu: DB Mimarlık'ın kurucusu Bünyamin Derman!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk'teki programı Emlak Kulisi'nde DB Mimarlık'ın kurucusu Bünyamin Derman'ı ağırlıyor

EagleBurgman Türkiye binasını Minimale Mimarlık tasarladı!

Projeleri Minimale Mimarlık tarafından hazırlanan ve yine Minimale Mimarlık tarafından inşaat işleri tamamlanan EagleBurgmann Türkiye'nin idari binası hizmet vermeye başladı

Şevki Vanlı mimarlık Haberi

Şevki Vanlı mimarlık

Şevki Vanlı kimdir?

Şevki Vanlı, 1926 yılında Konya'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra girdiği Floransa üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni 24 Şubat 1954'te mimarlıkta doktora düzeyinde tamamlayarak Ankara'da serbest mimar olarak sürmekte olan mesleki yaşamına başlayan Şevki Vanlı 29 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti.


Öğrencilik yıllarında, okul dışında Michelucci, içinde ise Detti ve Ricci ile yakınlık kuran Şevki Vanlı, öğrencilik yıllarından başlayarak zaman zaman ve değişik yayınlarda ülkenin düşün yaşamına katkıda bulunmuştur. 


1956-1962 yılları arasında Forum Grubu içinde görülmektedir. 1959'da Frank Lloyd Wright - İnsana Dönüş adlı küçük bir kitap yazdı. 1959-1960 yıllarında Mimarlar Odası Genel Sekreterliği yaptı; izleyen yıllarda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1969-1975 yılları arasında Türkiye'deki ilk uydu-kent denemesi olan OR-AN'ı başlattı. 


1977'de Yaprak yayınları tarafından "Proje Uygulama- Mimarlık çalışmaları" yayınlandı. 1986'da, mimarlık eğitiminin...