26 / 04 / 2024

sibel uyara Urla Villaları için suç duyurusunda mı bulunuldu

sibel uyara Urla Villaları için suç duyurusunda mı bulunuldu

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Urla'daki D&G Cafe için yıkım kararı mı çıktı?

Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar’ın sahibi olduğu D&G Cafe hakkında 2009 yılında yıkım kararı alındığı ortaya çıktı. İşletmeye para cezası kesildi. Ancak karar 7 yıldır uygulanmayı bekliyor.

Sibel Uyar'a Urla Hacılar Koyu'ndaki villalar için soruşturma mı başlatılacak?

Usta gazeteci Uğur Dündar CHP milletvekillerine Urla'daki kaçak villaları yıkmayan Belediye Başkanı Sibel Uyar'ı sordu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Urla Belediyesi, Antalya Yapex Fuarı'na katıldı!

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis Üyesi Öğün Ünal 18-21 Kasını 2015 tarihleri arasında restorasyon renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile Antalya Expo Center'da gerçekleşen Yapex Yapı Fuarı'na katıldı.

Urla Villaları'na durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Urla caddelerini asfaltlıyor!

İzmir’in Urla ilçesindeki 75. Yıl caddesinin alt yapı ve kaldırım çalışmalarını bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri asfaltlama çalışmalarına da başladı.

Urla villaları için bilirkişi raporu açıklandı!

Urla Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından yaptırılan villaların bulunduğu bölgede, SİT derecesi değişikliğinin iptali davasında, oluşturulan bilirkişi heyeti raporunu mahkemeye sundu. İşte ayrıntılar...

Urla ve Foça’da sahiller dönüşüme girdi!

Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi’nde modern sahil düzenlemelerine başladı. Foça’daki çalışmalar Temmuz sonunda, Urla’daki çalışmalar ise Ağustos sonunda tamamlanacak.

Urla'da Deniz Arkeoloji Müzesi törenle açıldı!

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

İzmir Büyükşehir Meclisi Urla Bağ Yolu projesine katkı verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin İzmir Kalkınma Ajansı Yanmada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Urla Bağ Yolu" projesine belediyenin katkı vermesini onaylandı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Tarihi Roma Limanı Urla'ya inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

sibel uyara Urla Villaları için suç duyurusunda mı bulunuldu Haberi

sibel uyara Urla Villaları için suç duyurusunda mı bulunuldu

İzmir Barosu, Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nün Hacılar Koyu'nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş'ın yaptırdığı villalar hakkında harekete geçti. Baro, yıkım kararını uygulamayan Urla'nın CHP'li Belediye Başkanı Sibel Uyar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Danıştay'ın 31 Kasım 2015'te yaptığı tebligatın ardından, yasaya göre belediyenin 30 gün içinde yargı kararını uygulaması ve kaçak villaları yıkması gerekiyordu. Tebligatın ardından yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen belediye yıkım görevini yerine getirmedi. Baro adına avukat Enis Dinçeroğlu, Urla Belediyesi'ne Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, yıkım hakkındaki yargı kararlarının niçin uygulanmadığını sordu. Dinçeroğlu, sözlü olarak belediye ihale komisyonunca yıkım işlemi için ihaleye çıkıldığının söylendiğini, yıkım için herhangi bir talibin çıkmadığının ifade edildiğini belirtti.


NEDEN YIKMADINIZ?

Dinçeroğlu, kaçak villaların yıkılmasının gündemde olduğu ocak ayında, Hacılar Koyu'ndaki yapılara dokunmayan belediyenin,...