26 / 04 / 2024

siirt hes projeleri

siirt hes projeleri

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış töreninde kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Siirt Çetin HES projesi askıya alındı!

Enerji devi Statkraft, güvenlik endişeleri nedeniyle Siirt'teki HES projesini askıya aldı. Şirket projenin askıya alınması nedeniyle 2.1 milyar Norveç kronu, yani 245.5 milyon dolar, karşılık ayıracak.

Siirt Çetin Barajı ve HES projesi inşaatı durdurulmadı!

Norveçli Statkraft, Siirt'te yapımı süren 601 milyon euro yatırım tutarı olan 517 MW'lık Çetin Barajı ve HES projesi inşaatının bir bölümünün geçici olarak askıya alındığını, yatırımın tamamen durdurulmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Siirt Çetin HES Enerji projesinde çalışmalar durdu!

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

siirt hes projeleri Haberi

siirt hes projeleri

Norveç merkezli Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi. Statkraft sözcüsü Lars Magnus Günther yaptığı açıklamada, “Projeyi tamamlamak konusunda hevesli olduğumuz ortamda ortaya talihsiz bir sonuç çıktı. Ancak güvenlik konuları ve taşeron şirketlerle sorunlar dikkate alındığında doğru kararı verdiğimiz hissediyoruz” dedi.  Çetin HES, Botan Çayı üzerinde 2012 yılında inşaa edilmeye başlandı. Projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyordu. Ancak inşaat çalışmaları Aralık ayında durduruldu. Statkraft bu projeden 3 milyar Norveç Kronu zarar yazdı.


Vatan


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


NORVEÇ merkezli Statkraft, Siirt'te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çin Hidroelektrik Santrali'ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden Santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim...