19 / 04 / 2024

Sinabung Yanardağı

Sinabung Yanardağı

Haftalardır aktif olan Endonezya'daki Sinabung Yanardağı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Püsküren kül kitlesi 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı. Kül kitlesi 5 kilometreye yükseldi.

Sinabung yanardağından lav akmaya başladı!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung yanardağında yeni patlamalar meydana geldi. Üç haftadır kül püskürten yanardağ lav akıtmaya başladı. Bölgede yaşayan köylüler büyük korku içinde olduklarını aktarıyor.

Sinabung Yanardağı'nda patlama!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sinabung Yanardağı'nda patlama meydana geldi!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sinabung Yanardağı çevresindeki köylerde tahliye!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köyler, askeri ekipler tarafından tahliye edilmeye başlandı. Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan yanardağ çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor.

Endonezya'da Sinabung Yanardağı faaliyete geçti!

Endonezya'nın Sumatra Adası'ndaki Sinabung Yanardağı'nın faaliyete geçtiği ve 2 kilometreye kadar kül püskürttüğü bildirildi."Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Endonezya’da Sinabung Yanardağı faaliyete geçti!

Endonezya’da Sinabung Yanardağı faaliyete geçti. Yanardağın faaliyete geçmesi üzerine çevrede yaşayan 14 bin 300’ü aşkın kişi tahliye edildi.Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Kurulu Halkla İlişkiler Müdürü Sutopo Purvo Nugroho konu ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Yanardağ tarafından kuruldu.

Kilauea Yanardağı nedeniyle 1.700 kişi güvenli alanlara taşındı!

Hawaii'de faaliyete geçen ve hayatı cehenneme çeviren Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar nedeniyle 1.700'den fazla kişi güvenli alanlara taşındı...

Benfica Kulübü, Fogo Adası'ndaki binaları yeniden inşa edecek!

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Yanardağ turizmi!

Manisa’nın Kula İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80’den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyleyerek ilçeye davet etti

Tonga'da yeni bir ada doğdu!

Güney Pasifik'teki sualtı yanardağı Hunga Tonga'nın patlaması sonucu yeni bir ada meydana geldi. Adanın Tonga'nın 45 kilometre kuzey batısında olduğu kaydedildi. Adanın uzunluğuysa 500 metre...

Meksika'daki Popocatepetl yanardağı faaliyete geçti!

Meksika'daki Popocatepetl yanardağının volkanik kül püskürtmeye başlaması nedeniyle bölgede bazı uçak seferleri iptal edildi. Meksika Afet Önleme Merkezi, yanardağda gece sık sık patlamalar yaşandığını duyurdu.

Yanardağ patlaması nedeniyle Tonga'da yeni ada oluştu!

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan ve 176 adadan oluşan Tonga Krallığı'nın adalarına bir yenisi daha ekleniyor. Başkent Nuku'alofa'nın 65 kilometre güney batısındaki bir volkanik faaliyet, çevresinde yeni bir adanın oluşmasına neden oldu.

Kilauea Yanardağı'nın lavları 200 bin dolarlık malikaneyi kül etti!

Geçen ay Hawaii'deki Pahoa kasabası yakınlarında bulunan Kilauea Yanardağı'nın son patlamasının ardından etrafa yayılan lavlar yerleşim yerlerine zarar vermeye devam ediyor. Lavlar 200 bin dolarlık bir malikâneyi kül etti

Turrialba yanardağı faaliyete geçti!

Costa Rica’daki Turrialba yanardağının gece yarısı faaliyete geçerek etrafına volkan külü püskürtmesi üzerine ülkenin orta kesimindeki bazı bölgelerde halk tahliye edildi. 4 eyalette volkan külü görüldüğü belirtiliyor.

Sinabung Yanardağı Haberi

Sinabung Yanardağı

Endonezya'da, faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda meydana gelen patlamanın ardından püsküren kül kitlesi, yaklaşık 30 kilometrelik alana yağdı.


Sumatra Adası’nın kuzeyinde, üç haftadır faaliyette olan yanardağda, bugün büyük patlama meydana geldi. Yanardağdan püsküren küller, 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı. Kül kitlesi 5 kilometreye kadar yükseldi. Bölge sakinleri, kül yağmuru nedeniyle sokağa, maske ve şemsiyeler ile çıkmak zorunda kaldı. 


Yetkililer, yanardağ çevresinde yaşayan insanlarda cilt ve solunum yolu hastalıklarının arttığını, en çok bebeklerin etkilendiğini açıkladı.


Yanardağdan püsküren küller doğaya da büyük zarar verdi. Ekili binlerce hektar alandaki ürün zarar gördü. Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri, yanardağ çevresinde kurulan kontrol noktalarında patlama riskleri ve değerlerini 24 saat kontrol ediyor. 


Üç yıl önce faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda bu yıl başında meydana gelen patlamada, 16 kişi...