18 / 04 / 2024

sınırdaş tarımsal araziler

sınırdaş tarımsal araziler

Kanun tasarısıyla ilgili Hükümet adına söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarının, Türk tarımının geleceğini şekillendirecek ulusal bir mesele olduğunu vurguladı.

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçiler dikkat! 406 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 406 milyon 132 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Çiftçiler dikkat! 1 milyar 81 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyar 81 milyon 396 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 783,5 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. 

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınna yapılan son dakika açıklamasına göre, 168 milyon 957 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi müjdesi geldi. Bakanlık, 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına geçeceğini duyurdu.

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi: Hesaplara 75.9 milyon TL yatıyor! Hangi tarımsal destekler ödeniyor? Hemen bakın!

Çiftçilerin dört gözle beklediği tarımsal destekleme açıklaması geldi. Bakan Yumaklı, kalem kalem bugün yapılacak ödemeleri duyurdu. İşte detaylar... 

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin sene sonuna kadar 64 milyar TL'ye ulaşmış olacağını belirtti. Yumaklı, çiftçilere bir son dakika müjdesini de verdi. İşte detaylar...

Çiftçilerin maliyetlerindeki artış 13 ayın zirvesinde! Tarımsal girdi fiyat endeksi Temmuz'da yüzde 34,32 arttı!

TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksinin 2023 Temmuz'da aylık bazda yüzde 6,56, yıllık bazda ise yüzde 34,32 yükseldiğini açıkladı. Bu şekilde aylık bazda 13 ayın en yüksek enflasyonu gerçekleşmiş oldu. 

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ödenecek tarımsal destekler açıklandı! Hangi ürüne kaç TL mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilerin merakla beklediği 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar yayımlandı. Hangi ürün için çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılacağı belli oldu. İşte o rakamlar

Çiftçileri sevindirecek haber! 29 milyon 85 bin TL'lik Tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 milyon 85 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Çiftçilere son dakika müjdesi! 163,1 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri bugün yatıyor! Kalem kalem açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere tarımsal destek ödemeleri ile ilgili bir son dakika müjdesini verdi. Çiftçilerin hesaplarına bugün ödeme yapılıyor. İşte ödenecek kalemler...

Çiftçilere son dakika müjdesi: 19.9 milyon TL hesaplara peş peşe yatıyor! İşte tarımsal destekleme ödeme takvimi...

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca 19 milyon 941 bin 875 lira Tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. İşte detaylar...

sınırdaş tarımsal araziler Haberi

sınırdaş tarımsal araziler


Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde Türkiye'deki gibi bir toprak rejiminin olmadığını belirten Bakan Eker, ortalama tarım işletmesi büyüklüğünün İngiltere'de 53.8, Fransa'da 52.1, Almanya'da 45.7, İspanya'da 23.8 hektar olduğunu, Türkiye'de ise bu rakamın 5.9 olduğunu belirtti.

Bakan Eker, Türkiye'nin bu durumda diğer ülkelerle tarım sektöründe rekabet etmesinin güç olacağını ifade etti. Türkiye'de 1961 yılından 2003 yılına kadar 450 bin hektar arazinin toplulaştırıldığını, hükümetleri döneminde ise 4 milyon hektar arazinin toplulaştırıldığını, 2 milyon hektar arazi ile ilgili çalışmanın da bu yıl sonunda tamamlanacağını anlatan Bakan Eker, ancak bir yandan da arazi bölünmelerinin devam etmesi nedeniyle bu çalışmaların yetersiz kaldığını kaydetti.

Tasarıyla arazileri ilçelere göre sulu, kuru, dikili, örtü altı kategorilerine ayrılarak değerlendirileceğini belirten Bakan Eker, "Arazinin, bir ailenin karnını doyurabilecek büyüklükte olmasını istiyoruz. Tarımsal...