28 / 03 / 2024

şirketlerin istihdam eğilimi arttı mı

şirketlerin istihdam eğilimi arttı mı

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Nakit parası olanlar dikkat! Aylık 15 bin TL kazanabilirsiniz nasıl mı? 

Bankacılık sektöründe, mevduat faiz oranlarının artış eğilimi devam ediyor. Faizlerdeki yaşanan yükseliş özellikle politika faiz oranlarının artmasına paralel olarak gerçekleşiyor.

TCMB: Kira enflasyonunda zayıflama eğilimi devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayına dair 'Aylık Fiyat Gelişmeleri' raporunu yayımladı. Raporda aylık kira enflasyonundaki (yüzde 4,48) zayıflama eğiliminin sürdüğü kaydedildi.

Dolar kurunda yeni rekor! 29 TL'yi geçti! 

Üç aydır sınırlı yükseliş eğilimi devam ederken dolar kuru haftanın ikinci işlem gününde 29 lirayı geçti. Dolarda yeni rekor...

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de ortalama konut fiyatı ekim ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu artışla fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

Borsada kalmak mı zor, çıkmak mı zor? Acemi yatırımcıların kafası karışık!

İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle borsada satış eğilimi arttı. Şimdi yatırımcı için kritik bir karar verme noktasında…

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsa peş peşe rekor kırsa da beklenen istihdam gelmedi!

Borsa, yüksek enflasyonun da etkisiyle arka arkaya rekor kırarak yatırımcısına kazandırdı. Ancak BIST 100’deki şirketlerin istihdamı beklenen oranda artmadı.

Her 4 sanayiciden 3’ü kısa vadede üretim artışı yapmayı düşünmüyor!

Seçimlerin yapıldığı mayıs ayında yükselen üretim artışı eğilimi, sonrasında düşüşe geçti. Eylülde sanayicilerin sadece yüzde 27,2’si gelecek üç ayda üretim artışı öngördü.

Dolar aldı başını uçtu! 1 dolar ne kadar? Euro ne kadar? Sterlinde son durum ne? 13 Temmuz 2023! 

Dolar kurunun mevcut araştırılıyor. Dolar kuru hala yükselmeye devam ediyor ve bir artış eğilimi gözleniyor. İşte daha fazla ayrıntı…

Doları olan olmayan hemen buraya baksın! Dolar, euro ve sterlin kaç TL? 12 Temmuz 2023 güncel dolar kuru...

Dolar kurunun mevcut durumu insanlar tarafından merak ediliyor. Dolar kuru hala yükselmeye devam ediyor ve bir artış eğilimi gözleniyor. İşte daha fazla ayrıntı…

14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları kaç TL? Bilezik almak isteyenler hemen baksın! Güncel altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararından snra düşüşe geçse de toparlanma eğilimi gösteriyor. Gram altın bugün 1490 liraya kadar yükselirken altı bilezik almak isteyenler 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarını araştırıyor. Bugün altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 17 Haziran 2023 altın bilezik fiya

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

şirketlerin istihdam eğilimi arttı mı Haberi

şirketlerin istihdam eğilimi arttı mı

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), 2015 yılı ekim ayma ilişkin Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da eylülde 108,6 puan olan istihdam barometresinin ekimde 109,1 puana çıkarak, 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye ulaştığı bildirildi. İş gücü piyasası verilerinin pozitif yönde gelişmeyi sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, "Özellikle hizmet sağlayıcılar ek personel arıyor. İstihdam barometresi, bu sektörde 2011 yılının Nisan ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Toptancılar ve perakendeciler de personel sayılarını artırma niyetindeler" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasına karşın inşaat sektöründe de istihdam barometresinin yükseldiği, imalatın ise istihdam dinamiklerinin zayıf kaldığı...