25 / 04 / 2024

sit alanu trampa

sit alanu trampa

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Sit alanlarında takas işlemi yapılabiliyor. İşte, sit alanları takas yönetmeliği!

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Antalya Olimpos'taki antik yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesi kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıda!

Planlar askıya çıktı İstanbul Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan imar planları 30 Ağustos 2014 tarihinde askıdan inecek.

Bodrum Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları yeniden çizildi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük beldesinde bulunan Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye alındı. Sonuçlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Küçükçekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Küçükçekmece Resneli Çiftliği Osman Mevkiinde yer alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Şifa Üniversitesi sit alanında izinsiz inşaat yaptı!

İzmir'de 45 dönümlük sit alanı içerisinde yer alan tarihi 150 yıllık köşkü SGK'dan kiralayan Şifa Üniversitesi, çok geçmeden alanda bir çivi dahi çakmaması gerekirken, alanda bulunan bir binayı yıkarak yerine yenisini dikti.

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

Maltepe Dragos'ta 370 bin metrekare sit alanı için imar planı değişikliği gündemde!

İBB tarafından başvuru yapılan İstanbul Maltepe Yalı Mahallesi, 1/5000 ölçekli Maltepe Dragos 3. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği TVK'nın gündeminde...

sit alanu trampa Haberi

sit alanu trampa

Sit alanları takas yönetmeliği!

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor.


Bu alanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altında tutuluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca doğrudan doğruya veya diğer ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarının  yardımlarından faydalanılarak yapılıyor. 


Korunması gerekli varlıklarla ilgili tespitler Koruma Kurulu Kararı ile tescil olunuyor. Bu tespit ve tesciller ile ilgili ilke ve yöntemler bir yönetmelik düzenleniyor. 


Değinilen kurallarda belirtilen nitelikler taşıyan özel hukuk kişilerine ait taşınmazlara ya kullanma yasağı getirilmiş yada önemli kısıtlamalar konuluyor. Böylesi yasaklamalar ve kısıtlamaların getirilmesi yanında söz...