26 / 04 / 2024

sitelerde kiracı aidattan sorumlu mu

sitelerde kiracı aidattan sorumlu mu

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kiracının aidattan sorumluluğu nedir?

Apartmanlarda bir konut dairesinin veya dükkanın kiracı tarafından kullanılması durumunda, sunulan günlük hizmetler için ödenmesi gereken aidat kimden alınır? Kiracının aidattan sorumluluğu nedir? İşte yanıtı..

Kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Apartman veya sitelerde, ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi sorumlu mudur?

Kat malikleri ortak yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçme ya da avans ödemekten kaçınamıyor. Peki, kiracının ödemediği aidattan ev sahibi sorumlu mudur?

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı?

Kiracıların sitelerde sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Kiracılar nelerden sorumludur? Peki, sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı? Sitede oturan kiracı neleri ödemez?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Aidattan kim sorumludur?

Bir konutta kiracının oturması durumunda aidatı kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Aidattan kim sorumludur? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümler...

sitelerde kiracı aidattan sorumlu mu Haberi

sitelerde kiracı aidattan sorumlu mu

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı.

Feride Hilal İmal, yazısında, "634 sayılı yasa gereği aidat ödemekle sorumlu olan kişi doğrudan kat malikidir. kiracı ile kat maliki arasındaki kira sözleşmesi sadece iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğundan, site yönetimini bağlamaz. Bu nedenle site yönetiminin öncelikle kiracıya müracaat etmek gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi, kiracıya karşı hiçbir hukuki talepte bulunmasına da gerek yoktur" ifadelerini kullandı. 

İmal, kira kontratında aidatı kiracının ödeyeceği yönünde bir anlaşmaya varıldıysa, kiracının aidatları düzenli şekilde ödeyip ödemediğinin kontrolünün ev sahibi tarafından yapılması gerekli olduğunu belirtti. İmal, "Yoksa site yönetimine kiracınızın ödemediği aidatlardan gecikme faizi ile birlikte sorumlu olursunuz" dedi.

Konut sitesi aidatları...