26 / 04 / 2024

sitelerde yapısallık

sitelerde yapısallık

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yapısallık  ve hizmet yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

12 maddede sitelerde yapısallık  ve hizmet yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yapısallık  ve hizmet yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Efc Yapı Mimarlık Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efc Yapı Mimarlık Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ferhat Karadayı tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hasya Yapı Mimarlık Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Hasya Yapı Mimarlık Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi bugün açıldı. Şirketin sermayesi ise 25 bin TL.

Erbal Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Erbal Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Maltepe’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyis Balcı tarafından kuruldu.

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017!

2017 yılında uygulanmak üzere mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017..

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2017 açıklandı!

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri bugün açıklandı..

Baker Yapı Mimarlık Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baker Yapı Mimarlık Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih Bak tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Vkf Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Vkf Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Fatih Şenel ve Vedat Turgur ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Allkent Group İnşaat Yapı Mimarlık Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Allkent Group İnşaat Yapı Mimarlık Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ömer Faruk Olcay, Agah Yaşar, Yusuf Südaş ve Abudumıjıtı Paısaılı ortaklığında 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Apaydın Yapı Dekorasyon Körfez'e açılıyor!

Türkiye’nin hemen her bölgesinde anahtar teslim projeleri ile inşaat alanında faaliyetlerini yürüten Apaydın Yapı Dekorasyon, Körfez ülkelerine açılmayı planlıyor.

Gaziantep Humanızlı'da 180 yapı yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Et Balık Kurumu'nun yer aldığı Humanızlı Bölgesi'ndeki 180 yapı yıkılıyor. Deri ve bağırsak satıcıları ile tabak esnafının bulunduğu bölgede konut projeleri yükselecek.

Almini Yapı Mimarlık Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almini Yapı Mimarlık Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Şahin Yaman imzasıyla kuruldu.

Tm Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Tm Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

sitelerde yapısallık Haberi

sitelerde yapısallık

Site yönetimleri mevzuatı detayında iki ayrılmaktadır.

•    Site yönetimlerinin kurulması

•    Site yönetimlerinin işleyişi

1.    Birincisi, özellikle  Kat Mülkiyeti Kanunu başta olmak üzere, diğer kanun hükümlerine aykırı olmayacak Site Yönetim Planının hazırlanması ve tapu idaresine kat irtifakı kuruluş evraklarından olarak teslimi sürecidir.

2.    Bu süreç çok önemlidir, çünkü bu birincisi ikincisinin sınırlarını oluşturacaktır.

3.    Site yönetimlerini ilgilendiren ikincisidir ve birincisine mahkumdur.

4.    İşte bu birinciyi formalite bir belge olarak gören yaklaşımla, konudan uzak kişi veya kurumlara veya konuya yakın ama ilgisiz kişi veya kurumlara hazırlatmak, elbette ki imalatçı firmaya  kısa sürede hiçbir şey kaybettirmez. 

5.    Maalesef bundan dolayıdır ki müteahhitler için birincisi formalite ve angaryadır.

6.    Birincisine hapis olmuş site yönetimi, bu dar alanda hareket edebilmek için, kişilere güvenecektir. Oysa siteleri kişiler değil, mevzuatlar yönetir, kişiler sitelere...