19 / 04 / 2024

soma Işıklar Maden Ocağı

soma Işıklar Maden Ocağı

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş' nin Soma bölgesinde işlettiği Işıklar'da da tüm üretim faaliyetlerinin İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca durdurulduğunu bildirdi...

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için inşa edeceği 301 konut ihaleye çıkıyor.

Akbatı'daki dilek ağacından Soma'ya yılbaşı hediyeleri!

Akkök Holding bünyesinde grubun kendi çalışanları arasında Soma'daki çocuklarımızı yeni yılda mutlu etmek için başlatılan proje, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi' nde de devam etti.

Naci Koloğlu Soma'daki santral yatırımı hakkında bilgi verdi!

Kolin'in Soma'daki santral yatırımının önünde engel olarak görülen Zeytin Yasası'na hükümetten 'yasayı düzenleyeceğiz' sinyali geldi. Olayların ardından Kolin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ilk kez konuştu

Soma Otogarı Mart'ta tamamlanacak!

Projesi, Soma Belediyesi tarafından hazırlanan ancak Manisa 'nın büyükşehir olmasıyla birlikte büyükşehire devrolan Soma Otogarı ve Çevre Düzenlemesi Projes i'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Soma Yeni Oto Terminali 2015 yılının bahar aylarında tamamlanacak!

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Soma yeni oto terminalinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu terminalin 2015 yılının bahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

TFF, Soma'da okul yaptırıyor!

Arif Koşar, Soma'ya yapılacak futbol okulunu 80 günde bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Koşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul için yer tesliminin yapılmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Soma konutları 450 günde bitecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edilecek.

TOKİ'den Soma'ya 450 günde 301 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 gün gibi kısa bir süre içinde 301 konut inşa edecek.

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edecek.

TOKİ 301 konutluk Soma projesini 450 günde yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 gün gibi kısa bir süre içinde 301 konut inşa edecek.

TOKİ Soma ihalesi 14 Ocak 2015'te!

TOKİ, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için 450 günde 301 konut inşa edecekGaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile işbirliğinde inşa edilecek konutların ihalesi 14 Ocak 2015'te gerçekleştirilecek.

Soma termik santraline 4 talip!

Soma Elektrik Üretim ve Ticarete ait Soma B termik santrali özelleştirilme İha leşine dört şirket başvurdu. Ön yeterlilik ve teklif için başvuran şirketler Alsim Alarko, Kalyon inşaat, Konya Şeker ve Bereket Enerji olarak sıralandı.

Soma B Termik Santrali ihalesine 4 teklif!

Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesine 4 şirket teklif verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklama şöyle...

soma Işıklar Maden Ocağı Haberi

soma Işıklar Maden Ocağı

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş'nin Soma bölgesinde işlettiği Işıklar'da da tüm üretim faaliyetlerinin İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca durdurulduğunu bildirdi. 


Atçı, Soma Hükümet Konağı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu başkan ve üyelerinin bir süredir ilçedeki kömür madeni ocaklarında denetimler yaptığını belirtti. 


Bu denetimler sonucunda Soma Kömürleri A.Ş. tarafından işletilen facianın meydana geldiği Eynez ile aynı şirketin Atabacası ocağının faaliyetinin tespit edilen eksiklikler nedeniyle kapatıldığını hatırlatan Atçı, şunları kaydetti: 


"Aynı şekilde Soma Kömürlerine ait Işıklar'daki ocağın da bugün akşam saatleri itibariyle faaliyeti durduruldu. Orada tespit edilen eksiklikler rapora yazıldı. Biz, biraz sonra hem bu kararı uygulayacağız hem de raporu firmaya tebliğ edip raporda tespit edilen eksiklikleri gidermesi sürecini bekleyeceğiz. Raporda tespit edilen eksiklikler giderildikten...