28 / 03 / 2024

Sömestr tatilinde ev kiraları

Sömestr tatilinde ev kiraları

Günlük ya da haftalık kiralanabilen evler sayesinde, geçen yıla göre 3 kat daha pahalı olan turizm tesisleri yerine geceliği 202 TL’den başlayan fiyatlarla muhteşem bir kayak tatili geçirmek mümkün.

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomiye dair yaptığı yorumları ile sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatları ile ilgili olarak yaptığı  çarpıcı açıklamalar ile gündemdeki yerini korudu. Bu süreçte, ev alacaklara seslenen uzman isim Kolçak, fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Mağdur ev sahipleri isyanda...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Her iki taraf arasında yapılan yapılan kira sözleşmeleri, ev sahiplerini bazen mağdur durumda bırakabiliyor. İki taraf arasında yapılan sözleşmeler nasıl olmalı ki mağduriyet olmasın? İşte konu ile ilgili detaylar...

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ev almayı düşünen vatandaşlar için önerilerde bulunarak dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

Fakir Ranger 890 W toz torbasız süpürgede ekim ayı müjdesi geldi! Fiyatlar resmen dibe vurdu!

Küçük ev aletleri alanında son dönemlerin en popüler ürünlerinden toz torbasız süpürge, ev temizliğine adeta yeni bir soluk getiriyor. Fakir de bu alanda Ranger 890 W toz torbasız süpürgeyi üreterek alanında fark yaratmaya devam ediyor.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Ev kiralayan ya da evini kiralayan milyonlarca vatandaşı kapsayan yeni düzenleme için geri sayım başladı. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Kira zammı sınırı ev sahiplerini satışa yönlendirdi

Kira artışında yüzde 25 sınırı ev sahipleri ve kiracılar arasında sorun yaratıyor. Bu çerçevede ev sahiplerini yeni yola itti. İşte tüm detaylar...

Sömestr tatilinde ev kiraları Haberi

Sömestr tatilinde ev kiraları

Günlük ya da haftalık kiralanabilen evler sayesinde, geçen yıla göre 3 kat daha pahalı olan turizm tesisleri yerine geceliği 202 TL’den başlayan fiyatlarla muhteşem bir kayak tatili geçirmek mümkün.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sömestr tatilini değerlendirmek isteyenlerin en gözde tercihi kayak tatili olacak. Kayak tatili trendinde bu yılın geçmişteki yıllardan farkı ise Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe’deki turizm tesislerinde konaklamanın önceki yıllara kıyasla 3 kat daha pahalıya gelmesi. Sömestr tatilinde kayak keyfi uğruna bütçelerini sarsmak istemeyenlerin imdadına ise esnek süreli ev kiralama seçeneği yetişiyor. Turizm tesislerinin talep ettiği yüksek bedeller nedeniyle Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe’deki kiralık evlere olan talep günden güne artıyor.

61 ülkede ev, villa ya da apartman dairesi kiralama hizmeti sunan HemenKiralik.com’un kurucu ortağı Okan Barlas, konuyla...