26 / 04 / 2024

Şubat ayında enflasyon

Şubat ayında enflasyon

TÜFE, Şubat 'ta yüzde 0.71 arttı, yılık enflasyon yüzde 7.55 'e yükseldi. Çekirdek enflasyon yüzde 8,63'ten yüzde 7,73'e geriledi.

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

İTO açıkladı! İstanbul'da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

İstanbul'da, şubat ayında fiyatı bir önceki aya oranla en çok yükselen ürün karnabahar, en çok düşen ürün ise şehirler arası otobüs bileti olduğu kaydedildi. 

Citroen'den şubat ayında faizsiz ve uygun faizli kredi teklifi!

Citroen, yeni araç almak isteyenler için şubat ayında özel kredi imkanları sunduğunu açıkladı. 

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Altın'da zirveye çıkıyoruz! Şubat ayı ithalatı dudak uçuklattı

Türkiye ekonomisi geçtiğimiz aydan itibaren bir senelik zamanda 55.4 milyar dolar cari açığa sebep oldu. Son 10 senenin rekor cari açığında altın ithalatının şubat ayında geçen senenin  ayına göre tahminen 12 katlık bir yükselişle 4.4 tondan 57.4 tona yükseldi.

Yılın ilk iki ayında tam 2 bin 871 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Şubat ayında toplamda 1225 şirket kapandı ve 2023 yılının ilk iki ayında toplamda 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen senenin ilk iki ayında toplam 1894 şirket kapanmıştı.

Şubat ayında enflasyon Haberi

Şubat ayında enflasyon

Enflasyon, şubat ayında piyasa beklentilere paralel artış gösterdi. Yüzde 0.69'lik artış öngörülerine karşın tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 0.71 artış yaşandı. Ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1,00 ve en düşük ise yüzde 0,30 aralığında yer almıştı.


Ocak ayında yüzde 7,24 olan yıllık enflasyon ise şubat ayında yüzde 7,55'ye yükseldi.


Enflasyonda gıda ve enerji fiyatlarının baskısı gözlenirken, gıdanın aylık TÜFE'ye etkisi yüzde 0.62 oldu.


Zam şampiyonu mandalina


Aylık en yüksek artış yüzde 2,59 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda, Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 6,58 ile giyim ve ayakkabı oldu. Tüketici fiyatları bazında şubatta en yüksek fiyat artışı görülen ürün, yüzde 28,22 ile mandalina oldu.


Özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden H endeksi şubatta yıllık olarak yüzde 8,44, I endeksi yüzde 7,73...