25 / 04 / 2024

Süleyman Camii diyarbakır

Süleyman Camii diyarbakır

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu uzun süre ibadete kapalı olan ve yeniden ibadete açılan, 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm konusunda çağrıda bulundu. 

Süleyman Soylu: Yapmamız gereken afetlere karşı tedbir almaktır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Biz hem depremin hem de diğer afetlerin etkisi altında kalan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyayı değiştirmemiz mümkün değil, yapmamız gereken buna karşı tedbir almaktır." diye konuştu.

Süleyman Çetinsaya: Konut kampanyaları sektör temsilcilerini mutlu etti!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ''Konut piyasası açısından hareketliliğin azaldığı bir dönemde bankaların konut kredisi vade oranlarını aşağıya çekmesi konut alımını kolaylaştıracağı gibi biz sektör temsilcilerini de mutlu etti'' diye konuştu.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 4. Etap ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yaplacak.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

TOKİ Diyarbakır 4. Etap 397 konut ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir 3. Etap ihalesi 13 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 3.Etap 417 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 1. Etap ihalesi 11 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1.Etap 635 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Süleyman Soylu: Van'da 700 konut ağır hasarlı!

İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" dedi...

Süleyman Camii diyarbakır Haberi

Süleyman Camii diyarbakır

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu uzun süre ibadete kapalı olan ve terör örgütüne yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açılan 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Cevat Paşa Mahallesi'ndeki camiye çocuklarıyla adeta akın eden vatandaşlar, ibadet ederek, sahabelerin kabirleri başında Kur'an okudu, dua etti.


Vatandaşlardan Nurettin Büyüm, terör saldırılarının yaşanmasında belediyenin sorumlu olduğunu, belediyenin caminin suyunu kesmeye çalıştığını savundu.


Büyüm, "Caminin suyundan 12 kez numune alıp incelemeye götürdüler. Belediyenin bu suyu kesmek için olan gayretini hala anlamış değiliz. Artık bu çabalarından vazgeçsinler. Buranın güzelliğine bir katkı sunsunlar." dedi.


Sahabelerin Allah rızası için fethetmeye geldiğini, onların emanet ettiğini ruhu ve atmosferi yaşatmaları gerektiğini anlatan Nurettin Büyüm, caminin herkes için çok önemli olduğunu bildirdi.




Yeni...