18 / 04 / 2024

Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi

Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddini Rumi’nin doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyon projesinde ilk adımı attı.

TİKA'dan Afganistan Mevlana projesinde ilk adım!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Sultan Sarp İnşaat Taşımacılık Turizm Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Sarp İnşaat Taşımacılık Turizm Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Gökhan Karacık ve Baber Shahzad Chatha ortaklığında kuruldu.

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon TL sermaye bedeli ile Kıyasettin İğrek tarafından kuruldu.

Galata Gayrimenkul Yatırımcılığı İnşaat Taah.Tur.Ve Tic.A.Ş.Ali Hoca Apartmanı Otel Pansiyon İşlet. Şubesi açıldı!

Galata Gayrimenkul Yatırımcılığı İnşaat Taah.Tur.Ve Tic.A.Ş.Ali Hoca Apartmanı Otel Pansiyon İşlet. Şubesi Beyoğlu’nda açıldı.

Sultan Makamı Konutları 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu!

Peker GYO'nun Sultan Makamı Konutları ile ilgili olarak hazırlattığı 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu" yayınlandı. 

Eyüp'te 6.3 milyon TL'ye icradan satılık atölye!

İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul İli, Eyüp Sultan İlçesi, Topçular Mahallesi, Samancılar Mevkii, 373 ada, 8 parselde yer alan kargir atölyeyi 6 milyon 301 bin TL'ye icradan satıyor...

Sultan Makamı Konutları 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sultan Makamı Konutları projesinin 2018 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Sultan Palace Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Palace Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 700 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çakırlı tarafından  kuruldu. 

Naciye Sultan Sitesi'nde kaçak bölüm davası 35 yıldır sürüyor!

Naciye Sultan Sitesi’nin kaçak bölümlerinin yıkılmasını isteyen işadamı Doğan Kasadolu’na aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı 36 site sakini manevi tazminat davası açtı.

Fatih Hoca Üveyz Mahallesi imar değişikliği askıya çıktı!

Fatih İlçesi, Hoca Üveyz Mahallesi, 1362 ada, 6 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

Malatya Yeşilyurt TOKİ 383 konut ihalesi bugün!

Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mah. 1.Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 383 Adet Konut, 6 Adet Dükkan, 1 Adet Camii, 1 Adet Mahalle Odası ve Okuma Odası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Fatih'te 13.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Fatih İlçesi, Hoca Paşa Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 13 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile icradan satışa çıkarıldı. 

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi Haberi

Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), proje kapsamında bölgede evleri yıkılacak 28 aileye yeni ev yapımı için tahsis edilen alanda inşaat çalışmalarına başladı. TİKA tarafından Hazreti Mevlana Köyü olarak inşa edilecek alanda modern konutların yapımına başlandı. Evlerin temel atma törenine Belh Valisi Ata Muhammad Nur, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Koordinatör Yardımcısı Zeki Bulduk, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli ve yerel yetkililer katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Nur, Türkiye devletinin Afganistan'da hayata geçirdiği projelerden dolayı teşekkür ederek söz konusu projennin de özellikle manevi yönden çok önemli olduğunu söyledi.


Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restore edilmesiyle Belh sakinlerinin ekonomik açıdan kalkınacağını ifade eden Nur, projenin bitmesinin ardından bölgenin...