23 / 04 / 2024

Şura-i devlet yeniden inşa planı

Şura-i devlet yeniden inşa planı

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Konutta her geçen gün artan fiyatlar kapsamında birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başlamış durumda. Buna göre harekete geçen devlet o kişilere 300 bin TL destek veriyor. Fakat, 300 bin TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları da taşımak gerekiyor.

TMSF Hedefevim'e ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkıyor! Aralarında Porsche ve Bentley de var!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Ticaret AŞ'ye ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkacağını açıkladı. Şirkete ait dokuz otomobilin arasında Bentley, Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Audi marka araçlar bulunuyor...

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

7 bin 500 TL emekli maaşı alanlara ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammında son dakika! İşte o kritik hesap! 

Enflasyonla mücadele kapsamında emekli zammı için yeniden düğmeye basıldı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte tek tek verilen yeni emekli maaş rakamları...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Borsa yatırımcısı 1 haftada 150 bin 860 kişi azaldı! Rakamlar bir bir açıklandı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından açıklanan verilere göre; Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 150 bin 816 kişi azalarak yeniden 5 milyonun altına düştü.

Çiftçiler ayçiçeği ekimlerine yeniden başladı! Ayçiçeği fiyatları ne kadar? Borsalarda yağlık ayçiçek kaç TL? 

Sağanaklar sebebiyle çamur olan tarlalara bir süre giremeyen çiftçiler, yağışların azalması ve sıcaklıkların yükselmesiyle ayçiçeği ekimlerine yeniden başladı. Peki ayçiçeği fiyatları hangi borsada bugün kaç TL oldu?  

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi.

Türkiye Finans'dan kampanya gibi kampanya! 20 bin TL almak için 30 TL vermek yeterli!

Türkiye Finans Katılım Bankası, bireysel finansal ürünlerini nakitte ulaşmada zorluk yaşayan tüketiciler için yeniden tasarladığını duyurdu ve finansal ürünlerinde başlangıç faiz oranını %1,79 olarak açıkladı.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

Depremlerin ekonomik faturası ağır olacak! İşte Türkiye ekonomisini bekleyen riskler!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomi açısından nasıl bir fatura çıkaracağı merak konusu. Yıkılan konut ve iş yerlerinin yeniden inşasının getireceğinin maliyetin yanı sıra onbinlerce insanın hayatını yitirdiği depremlerin iş gücü, iş günü ve milli gelir açısından da faturası ağır olacak.

Ev hanımlarının beklediği 2000 TL destek verilmeye başlıyor! İşte şartlar

Ev hanımlarının beklediği devlet desteği sonunda yapılmaya başlıyor. 2000 TL tutarındaki nakit yardımdan faydalanmak için ev hanımları gerekli şartları merak ediyor.

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Şirket, küresel olarak iş gücünün %2,5'ini işten çıkararak ana faaliyet alanını güçlendirmek ve verimliliği artırmak için  yeniden yapılandırmaya gidiyor.

Şura-i devlet yeniden inşa planı Haberi

Şura-i devlet yeniden inşa planı

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından 6 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen ihale sonucu açıklandı. 

Star'da yer alan habere göre; “Şura-i Devlet Binasının Rekonstrüksiyonu, Hariciye Nezareti (Mahalli İdareler) Binası'nın Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihaleyi, ihaleye tek geçerli teklif veren Gökalp Proje Müşavirlik A.Ş. kazandı. Merkezi Ankara’da yer alan Gökalp Proje, ihale kapsamındaki işleri 53 milyon 803 bin 175 TL’ye yapmayı üstlendi. İhale şartnamesinde yer alan bilgiye göre, inşaat faaliyetinin 4 Mart 2022 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. İstanbul Valiliği, Gökalp Proje ile 12 şubat tarihinde sözleşmeye imza atıldı.

Şura-i Devlet Binası, Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Valilik binasının güney doğusundaki boşlukta bulunuyor. 1911 yılında yaşanan yangınla tahrip olan Şura-i Devlet binasının yeri günümüzde...