08 / 05 / 2024

Suriyeli gençler mimarlık eğitimi alıyor

Suriyeli gençler mimarlık eğitimi alıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler bir gün ülkelerinin inşasında görev almak üzere mimarlık eğitimi görüyor.

Braın Up Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Braın Up Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Taha Emrah Özçelik ve Yunus Emre Genç ortaklığında kuruldu.

İdatek Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdatek Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Erdi Genç tarafından kuruldu.

Genç Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Genç tarafından kuruldu.

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi kuruldu!

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Emre Genç ve Yusuf Genç ortaklığında kuruldu.

Ayg Arch Mimarlık Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayg Arch Mimarlık Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Güler tarafından kuruldu.

Adg Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adg Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile a.Duha Güler tarafından kuruldu.

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de Cemal Cenk Güler tarafından kuruldu.

Bln Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bln Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Can Ümran Kahrimen, Şeyma Bilen Güler ve Zafer Güler ortaklığında kuruldu.

Nesnel Design Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nesnel Design Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Güray Güler tarafından kuruldu.

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Sinan Kafadar ve Afitap Didem Çalışkan Gençsoy ortaklığında kuruldu.

Ayşe İşler Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Ayşe İşler Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe İşler tarafından kuruldu.

S Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Güler tarafından kuruldu.

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited  Şirketi Bağcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hilmi  Aydın ve  Mehmet Selman Güler tarafından kuruldu.

Suriyeli gençler mimarlık eğitimi alıyor Haberi

Suriyeli gençler mimarlık eğitimi alıyor


İç savaştan kaçarak aileleriyle Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler, çatışma ve hava saldırılarıyla enkaza dönen vatanlarının yeniden inşasında görev alma hayaliyle mimarlık eğitimi görüyor.


Reyhanlı'da Suriyeli öğrenciler için kurulan El Selam Okulu bünyesinde görevli yurt dışından gelen öğretmenler, lise son sınıf öğrencisi 100 çocuğa mimarlık dersi veriyor.


Hafta'da 6 gün 40 saat mimarlık dersi gören Suriyeli öğrenciler zaman zaman pratik yapma imkanı da buluyor.


Okulda eğitim veren Suriye vatandaşı Suudi Arabistan'da mimar olarak görevli Sami Şeyh Necip (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin savaş sonrası yeniden kurulmasında bu okula devam eden çocukların etkin rol alacağını söyledi.


Ülkede 5 yıldır yaşanan savaşın vatanını yerle bir ettiğini ifade eden Necip, ''Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ümit ediyorum. Bu süre içerisinde konusunda uzman 5 arkadaşımla...