27 / 04 / 2024

Suriyeli mühendisler

Suriyeli mühendisler

Suriye'de, iç savaştan önce inşaat mühendisi olarak çalışan Navaf Ebu Raşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra mesleğini yapabilmenin hayalini kuruyor. Raşit, "Yıllarca evler, iş merkezleri ve okullar inşa ettik. İnşaat mühendisi olarak Şam'daki birçok yapıya elim değdi.''dedi.

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İş arayan mühendisler için düğmeye basıldı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! İşte detaylar!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama kapsamında kurum içinde çalışacak personel alımı yapılacak. İşte iş arayan mühendisler için yayımlanan ilanın detayları!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mühendisler Haberi

Suriyeli mühendisler

Suriye'de, iç savaştan önce inşaat mühendisi olarak çalışan Navaf Ebu Raşit ve resim öğretmeni eşi Hala Halabi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra mesleklerini yapabilmenin hayalini kuruyor. Şam'da oturdukları evin ve işyerlerinin bombalanması sonucu mağdur olan aile, 2 yıl önce Edirne'ye yerleşti.



Ailesinin geçimini sağlayabilmek için farklı alanlarda çalışan çift, vatandaşlık tartışmaları dolayısıyla Türkiye'de mesleklerini icra etme konusunda umutlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlık açıklamasından sonra yaşama dair umutlarının artığını belirten Raşit, şöyle devam etti: "Burada ailemin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli işlerde çalıştım. Şu anda bir iş yapamıyorum. Yıllarca evler, iş merkezleri, okullar ve yaşam merkezleri inşa ettik. İnşaat mühendisi olarak Şam'daki birçok yapıya elim değdi. Ama şu anda bombalardan dolayı o yaptıklarımız yerle bir. Hep gözyaşı, hep acı... Ben de savaşta...