29 / 03 / 2024

tabakhanede kaç bina yıkıldı

tabakhanede kaç bina yıkıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı, geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.

Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 460’a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkılan bina sayısı 460’a ulaştı, yıkımlar Piyasa Meydanı bölgesinde yoğunlaştı

Tabakhane’de yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon 402 bin TL ödendi.

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İstanbul konut sayısı 2023! Hemen bu rakamlara bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar İstanbul depremine de dikkat çekti. Peki İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İşte İstanbul konut sayısı 2023...

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

İstanbul'da kentsel dönüşümle hangi ilçede kaç bina yenilendi?

Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek olan İstanbul'da, belediyelerin gündeminden 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm hiç çıkmadı.

Olası İstanbul depreminde kaç bina hasar görecek?

Olası İstanbul depreminde kent genelinde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 53 bine yakın binanın ağır hasar göreceği tahmin ediliyor.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

tabakhanede kaç bina yıkıldı Haberi

tabakhanede kaç bina yıkıldı


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı. Yıkımlar özellikle kamulaştırmaları tamamlanan Pazarkapı Mahallesi Devlet Sahil Yolu bölgesinin güney bölümünde ağırlık kazandı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane’de 630 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken,  hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 186 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederken, kentsel dönüşümlerle Trabzon’un çehresinin değiştirildiğini kaydetti.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılan bina sayısı 490’a ulaştı. Yıkımlar özellikle kamulaştırmaları...