28 / 03 / 2024

taban alanı sığınak

taban alanı sığınak

8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre sığınaklar, taban alanına dahil edilmiyor. İşte Planlı alanlar tip imar yönetmeliği sığınak hükümleri...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Aracı olanlara duyuru! Araç muayene süresi geçenlere fırsat verildi!

Yapılandırma yasası, 25 milyon araç sahibinin ceplerine nefes aldıracak yeni düzenlemeler içeriyor. Buna göre, araç muayene süresini geciktirdiği için her ay yüzde 5 ceza alan sürücüler için önemli bir fırsat sunuluyor.

Marketler indirim yaparken o durdu durdu turnayı gözünden vurdu! Sıvıyağ alacaksanız bu habere kesin bakın

Zam listelerinde başı çeken sıvıyağlar marketlerin indirim kataloglarından çıkmıyor. Temel gıdalar arasında yer alan sıvıyağlara METRO markette indirim yapanlar arasına girdi. Aktüel ürünler kataloğunu yayınlayan METRO marketin indirimli listesi haberimizde.

İzmit Belediyesi süpermarket satacak! İhalesi 30 Mart'ta!

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit Yenidoğan'da yer alan süpermarket için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 30 Mart 2023 tarihinde saat 12:15'te yapılacak.

Güneşli'deki 24 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli Bağcılar İlçesi Güneşli Mahallesi Riskli Alan Sınırları İçerisindeki 24 bin metrekarelik Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Liste belli oldu! 2022 yılının en ucuz sıfır otomobilleri!

Araba almak isteyenler ve araba piyasasının ne olacağını merak edenler sıfır araba fiyatlarını araştırıyor. Son günlerde en çok aranılan başlıklar arasında yer alan sıfır otomobil fiyatları belli oldu. Yeni yılda otomobil sahibi olmak isteyenler için firmalar bazı kampanyalar başlattı...

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Arnavutköy'de sığınağı daireye çeviren kooperatif başkanına hapis cezası!

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

taban alanı sığınak Haberi

taban alanı sığınak


8 Eylül 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte sığınak ile ilgili yasal hükümlere yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre, sığınaklar taban alanına dahil edilmiyor. Taban alanı, bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan olarak tanımlanıyor.


Taban alanı

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alandır. Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri veya müstakil yangın merpeni olmayan yapılarda yangın merpeni olarak kullanılan bina merpenlerinden biri, temele kadar inen toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, çöp ve atık ayrıştırma...