28 / 03 / 2024

Tapu ile ilgili

Tapu ile ilgili

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında tapu ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Ev alındıktan sonra tapusu teslim edilmediği takdirde neler yapılabilir?

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

EYT ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabı bu haberde! Okumadan geçmeyin!

Milliyet gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, 16 Ocak 2023 tarihli yazısında EYT ile ilgili akla takılan tüm soruları cevapladı.

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

Son dakika… Kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili karar çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kadro bekleyen sözleşmeli personel ile ilgili kararı da açıkladı. Buna göre sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olmaları şartı aranacak.

EYT ile ilgili kafalar iyice karıştı! SGK Uzmanı çok önemli iki konuya açıklama getirdi

SGK Uzmanı Cem Kılıç kafaların iyice karıştığı EYT ile ilgili çok merak edilen tazminat konusunda çok önemli iki notaya dikkat çekti. İşte okuyuculardan gelen kıdem tazminatı ile bilinmesi gerekenler.

EYT ile ilgili flaş detay! 1 Ocak'ta 62 bin lira olabilir

Gündemin en önemli konularından EYT'de vatandaşlar son durumu takip etmekte. Uzmanlar, EYT konusunda önemli bir uyarılar yapıyor. Şimdi de EYT ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

EYT geri plana atıldı! Bakan Bilgin açıkladı! EYT ile ilgili flaş son dakika açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme ile ilgili, "Bir iki konu daha mevcut, EYT onun ardından. Çünkü onun teknik çalışması biraz daha süre alacak. EYT, aralık gibi gündeme gelir" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinden EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Herkes bu açıklamayı bekliyor! Kimler emekli olabilecek

Milyonlar EYT’den gelecek olan habere kilitlenmiş durumda. Peki EYT’de son durum ne? Konu ile ilgili olarak bakanlar neler dedi? İşte detaylar…

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikle Yaşa Takılanlar için yapılan EYT çalışmaları ile ilgili netleşmesi gereken beş konu olduğunu dile getirirken konuşulan üç formülün de işe yaramayacağını ve bunun tek bir çözümü olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

Yeni İPhone 14'ün sır gibi saklanan çıkış tarihi belli oldu!  İPhone 14 ile ilgili bilmeniz gerekenler

Milyonlarca İPhone kullanıcısının merakla beklediği yeni İPhone 14 ailesinin sır gibi saklanan çıkış tarihi belli oldu! İşte İPhone14 ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Kaç çeşit ev tapusu var? Tapu çeşitleri nelerdir?

Tapu çeşitleri var mı? Kaç çeşit ev tapusu vardır? Bu sorular tapu ile ilgili en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Tapu ile ilgili Haberi

Tapu ile ilgili

Dört yıl önce daire satın aldım ancak firma kat mülkiyet tapusunu vermiyor. 

Bugüne kadar "Tapularınız hazırlanıyor" diye bekletti ancak yeni öğrendik ki binalarda projeye aykırı fazla daire varmış bu nedenle tapu alamıyormuşuz. 

Buna karşı ne yapabiliriz? • R.D. 


Satılan bir mal ayıplı ise satın alan tüketicinin bazı seçimlik hakları vardır. 

Ayıplar açık ayıp ve gizli ayıp olarak ikiye ayrılır. Bir de taahhüt edildiği halde hiç yapılmamış işler vardır ki bunlara da 'eksik iş' denilir. Açık ayıp, ilk bakışta görülebilecek ayıplardır ve bununla ilgili bir cümle açıklamaya muhtaçtır. 

Cümle şöyle: "Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların teslim tarihinde var olduğu kabul edilir". Yani altı ay içinde ortaya çıkan tüm ayıplar açık ayıp kabul edilmektedir. Gizli ayıplar için başvurular (gayrimenkuller bakımından) öğrenme tarihinden...