25 / 04 / 2024

Tapu senedi QR kodu

Tapu senedi QR kodu

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Tapu senedi nedir?

Tapu senedi nedir? sorusu sıklıkla araştırılan ve anlamı merak edilen konulardan biridir. İşte tapu senedine dair detaylar!

Tapu senedi nedir? Tapu senedi çeşitleri nelerdir?

Tapu senedi; bir taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Peki, Tapu senedi çeşitleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Türkiye genelindeki tapu senedi sayısı 200 milyonu aştı. Yeni kararla "tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" belgeleri e-devlet üzerinden alınırken, alım-satımda da yeni döneme geçiliyor.

Tapu senetleri sermayeye dönüşebilmeli!

Türkiye'de, 191 milyon 954 bin 270 tapu senedi mevcut. Yani kişi başına 2.3 tapu senedi denk geliyor. Fakat gayrimenkul yeteri kadar sermayeye dönüştürülemiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapı kayıt belgelerinin de sermayeye dönüşebilmesi gerektiğini söyledi...

Dört tapu belgesi daha e-devlet üzerinden alınabilecek!

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de artık e-devlet üzerinden alınabilecek...

Tapuda 'e-Devlet' dönemi!

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, 2020 yılının ilk altı ayından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-Devlet"ten alınabilecek. 

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 

Battal İlgezdi, fotokopiyle çoğaltılmış tapu senedi mi dağıttı?

2009 yılında Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerindeki imar sorununu çözeceğine dair “namus sözü” veren CHP'li Battal İlgezdi, 10 yıl sonra 31 Mart için de yine aynı vaatte bulunuyor. 

Tapu senedinde QR kodu uygulaması önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "QR kodlu yeni tapu senetlerimiz ile QR kodunu telefonunuza okutarak taşınmazınızın ada, parsel ve harita bilgilerine erişebilirsiniz" dedi...

Tapu senedi QR kodu Haberi

Tapu senedi QR kodu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karara göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapu dönemi başladı.

Tüm bilgilere erişilebiliyor

Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu bulunuyor. QR kodu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemine girilip taşınmazın tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı ''rota'' kısmı bilgiler arasında yer alıyor. 

SMS ile ilgili bilgilendirme

Vatandaşların uygulamaya kolalıkla alışabilmesi için 3 boyutlu tapu dönemine geçiliyor. Yeni sistemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atılan SMS ile ilgili bilgilendirilme yapılıyor.

200 bin vatandaş faydalandı

QR kodlu tapulardan bugüne kadar 200 bin vatandaş yararlandı. Uygulama kapsamında mevcut yapıların geçerli olduğu gibi, vatandaşlar tapu senetlerini istediği zaman değiştirebilecek.

Tapu senedinde QR kodu uygulaması...