29 / 03 / 2024

tapuya nasıl ipotek konur

tapuya nasıl ipotek konur

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Hisseli tapu nasıl tek tapuya dönüşür? Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ellerindeki tapuyu nasıl tek tapuya çevireceklerini araştırıyor. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Tapuya şerh koymak nasıl olur?

Tapuya şerh koymak şu sıralarda vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Tapuya şerh koymanın ne anlama geldiği ve Tapuya şerh koymanın nasıl yapıldığına dair araştırılan ayrıntılar!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

tapuya nasıl ipotek konur Haberi

tapuya nasıl ipotek konur

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor.


İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması şartı aranmıyor.


İpotekte miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge verir. Sadece tescilin yapıldığını ispata yarayan bu belge kıymetli evrak niteliği taşımaz.

Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçer. 


İpotek koymak için bazı masrafların ödenmesi de gerekiyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?


İpotek koyma masrafları 2015

1.3.1 İpotek tesisi işleminden bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


1.3.2 Birden fazla taşınmazın ipotek tesisi işleminde;...