29 / 03 / 2024

Tarhiyat öncesi uzlaşma ne demek

Tarhiyat öncesi uzlaşma ne demek

Vergide uzlaşma tarhiyat öncesi uzlaşma ve tarhiyat sonrası uzlaşma olmak üzere iki farklı şekilde değerlendiriliyor. Peki tarhiyat öncesi uzlaşma nedir? Tarhiyat öncesi uzlaşma nasıl olur?

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin belediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşma sağlayamadı. Uzlaşmaya varılan maddelerde ise TOKİ konutlarında memura öncülük verilecek. İşte detaylar...

6 lider Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaşınca borsa coştu! Seçim öncesi borsa nasıl bir seyir izleyecek?

Geçen hafta İyi Parti lideri Akşener’in altılı masadan ayrılmasıyla siyasi arenada tansiyonun yükselmesi borsayı olumsuz etkilemişti. Bugün yeniden uzlaşma ortamının doğması ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 6 liderin anlaşması borsayı yeniden hareketlendirdi.

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret zammı toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işveren kesiminin beklentilerine dikkat çekerek, "Çalışanların daha fazla beklentisi var" ifadesini kullandı.

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete yapılacak ek zam öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peşe peşe sıcak adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin, dün yaptığı konuşmada ek zammın miktarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Bilgin açıklama öncesi diplomasi trafiğini sıklaştırdı.

Benzine büyük indirim tarihi belli oldu! Zamlarla bunalan sürücüler bir nebze de olsa rahatlayacak

Brent petrolde kısmi düşüşler meydana geldi. Fiyatlardaki AB üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını öngören yeni yaptırım paketinde uzlaşma sağlayamaması etkili oldu. Benzine ise büyük indirimin tarihi açıklandı. İşte detaylar...

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi: Uzlaşma olmadan yıkımlar başladı!

Beyoğlu’ndaki Fetihtepe'de senelerdir gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılmadan evlerin yıkılmaya başlatıldığı ileri sürüldü.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 konut için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 adet konut için uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesi için yüzde 100 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede hak sahipleriyle yüzde 100 uzlaşı sağlandı

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde hak sahipleriyle yüzde 82 uzlaşma sağlandı. 

Tarhiyat öncesi uzlaşma ne demek Haberi

Tarhiyat öncesi uzlaşma ne demek

Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir?

Vergide uzlaşma, mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri 

idari bir çözüm yoludur. Kamu alacağının kısa sürede tahsilini sağlayan uzlaşma yolu, aynı zamanda mükellefin yargı sürecinde katlanacağı maliyetleri ve bürokratik işlemleri de ortadan kaldırıyor.


Vergide uzlaşma tarhiyat öncesi uzlaşma ve tarhiyat sonrası uzlaşma olmak üzere iki farklı şekilde değerlendiriliyor. Peki tarhiyat öncesi uzlaşma nedir? Tarhiyat öncesi uzlaşma nasıl olur?


Tarhiyat öncesi uzlaşma anlamı: Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir haktır.


Tarhiyat öncesi uzlaşmanın kapsamına; vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları üzerine salınacak vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezası, usulsüzlük ve özel...