26 / 04 / 2024

tarihi Sarıkadı Konağının restorasyonu başladı

tarihi Sarıkadı Konağının restorasyonu başladı

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Dev banka doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Doların kaderi resmen belli oldu!

Dev Bank MUFG Bank'ın analistlerinden dolarla ilgili öenmli açıklama geldi. Dev banka doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Doların kaderi resmen belşi oldu!

Milli Emlak'tan 45 bin TL'ye konut imarlı fırsatı! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 45 bin TL'ye konut imarlı fırsatı... Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın....

Milli Emlak'tan son dakika Temmuz 2023 fırsatı geldi! 37 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak'tan son dakika Temmuz 2023 müjdesi geldi... 37 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı için bu tarihi aman kaçırmayın...

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi! 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi... 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

Milli Emlak'tan 6 bin 500 TL'ye son dakika arazi fırsatı! Resmen açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 6 bin 500 TL'ye son dakika arazi fırsatı... Resmen açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın...

Devlet Su İşleri personel alımında resmen son 5 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi aman kaçırmayın

Devlet Su İşleri personel alımında resmen son 5 gün... Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi aman kaçırmayın...

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara düzenli olarak destek ödemesi veriyor. Peki, Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

tarihi Sarıkadı Konağının restorasyonu başladı Haberi

tarihi Sarıkadı Konağının restorasyonu başladı

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı. 


Karataş Hamamı, Tarihi Çamaşırhane, Hazımiye Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Dr. Rıfkı kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde uygulanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları ile yaşayan mekanlar haline dönüştürülen Çankırı evlerine bir yenisi daha ekleniyor. Karataş Mahallesi, Büyük Köprü Sokak ile Kayabaşı Caddesi birleşiminde yer alan Sarıkadı Konağı, Belediye tarafından hazırlanan uygulama projesinin gerçekleştirilmesi ile yaşayan tarihi mekânlar arasında yerini alacak.


1870'li yıllarda inşa edilen konak, klasik Osmanlı sivil mimarlık özelliklerini taşıyor. Proje kapsamında; geçmişte haremlik selamlık olarak iki bölüm şeklinde kullanılmış olan binanın tek bir binaya dönüştürülmesi planlanıyor. Yapısal özelliği korunarak restore edilecek konakta; tavan, yer döşemeleri, kapılar, pencereler, merpenler ve duvarlar aslına uygun...