25 / 04 / 2024

Tarihi Üsküp Kalesi nerede

Tarihi Üsküp Kalesi nerede

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek.

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

O ilde 3 adet arsa satılıyor! Belediyeden KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Kırklareli Üsküp Belediyesi, Kırklareli ili, Üsküp ilçesi, Mehmetçavuş mahallesinde yer alan 3 adet arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Kırklareli Üsküp'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Limak Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayata geçirdiği alışveriş merkezi "Diamond Mall"un açılışını yaptı.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Limak Holding'in Üsküpte'ki alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda açılıyor!

Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde yapımına devam edilen alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor. 

TOKİ Kırklareli Üsküp Mahallesinde 150 sosyal konut!

Cumhurbaşkanının kabine toplantısının ardından açıkladığı, dar vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklanmaya başladı. Peki, TOKİ Kırklareli Merkez Üsküp Mahallesi Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Limak'tan Üsküp'e karma proje!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Diamond of Skopje projesine başlıyor. Otel, rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projenin inşaatında 110 kişiye istihdam sağlanacak.

Limak Skopje Luxury Hotel 23 Nisan'da açılacak!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün merkezine 200 metre uzaklıktaki Limak Skopje Luxury Hotel'i 23 Nisan tarihinde hizmete sunuyor.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Limak'ın Diamond of Skopje projesinin ilk etabı tamamlandı!

Üsküp’te Limak tarafından 250 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen ’Diamond of Skopje’ projesinin ilk etabı tamamlandı. 

Limak dokuzuncu otelini Üsküp'te açıyor!

Limak Şirketler Grubu Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni otel projesini hayata geçiriyor. 

Tarihi Üsküp Kalesi nerede Haberi

Tarihi Üsküp Kalesi nerede

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek. Kalede, Osmanlı Müzesi'nin yanı sıra "tarih öncesi" ve "ortaçağ" müzeleri de açılacak.Üsküp manzarasıyla adeta ziyaretçilerini büyüleyen Üsküp Kalesi'nin, müzelerin açılmasıyla yoğun ilgi görmesi ve bu şekilde kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.Makedonya Tarihi Mirası Koruma Müdürü Viktor Lilçiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküp Kalesi'nin Antik Çağ'da inşa edildiğini ve tarih boyunca Bizans İmparatorluğu, Sırp Krallığı ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanıldığını söyledi.Kale bünyesinde inşa edilen Tarih Öncesi Müze ve Osmanlı Müzesi'nin inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Lilçiç, Ortaçağ Müzesi'nin ise 2015 yılında tamamlanacağını ifade etti.Üsküp Kalesi'ni ziyaret edecek turistlerin...