19 / 04 / 2024

tarım arazilerinin satış bedeli

tarım arazilerinin satış bedeli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçimini topraktan sağlayan vatandaşların uzun süredir dert yandığı, her an ellerinden gidecek kaygısını taşıdıkları Hazineye ait tarım arazileri konusunda müjdeyi vererek, izlenecek yol haritasını açıkladı...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Yabancı bir vakfın ülkemizden tarım arazisi aldığı iddiaları mecliste!

Yabancı bir vakfın ülkemizden tarım arazisi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de birinci sınıf tarım arazileri satışa çıkarıldı iddiası!

Engin Gayrimenkul - Arsa ismindeki şirket Edremit Kaz Dağları Zeytinli deresinde yer alan birinci sınıf tarım arazilerini “Doğrudan Satış” reklamlarıyla satıyor. 300 metrekaresi 29 bin 900 avrodan satılan arsaların reklamında CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ oynuyor.

Bergama Belediyesi'ne devredilen arazilerin satışı mecliste!

İzmir Bergama Belediyesi'ne devredilen tarım arazilerinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.

tarım arazilerinin satış bedeli Haberi

tarım arazilerinin satış bedeli


Şimşek, "Köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak" dedi.


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, geçen yıl yürürlüğe girmiş ve bu kanunla Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti. Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satılmaya başlanmıştı.


Mevzuat açık olmasına rağmen, gittiği illerde sık sık köyleri de ziyaret eden ve buradaki vatandaşların sorunlarını dinleyen Şimşek, köylüden duyduğu "Tarım yaptığımız arazileri Hazineye ait olduğunu öğrendik. Bu konuda ne yapacağımızı, arazileri almak için nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz. Bize yardımcı olun" talepleri üzerine Bakanlıktaki çalışmaları hızlandırdı.


Şimşek, yaptığı açıklamada, bu konuda mağduriyet...