20 / 04 / 2024

tarlabaşı projesi

tarlabaşı projesi

Danıştay, Tarlabaşı projesinin iptali için Mimarlar Odası’nın açtığı davada idare mahkemesinin ret kararını bozdu. Projenin imar planıyla bütünlük arz etmesi gerektiğine hükmetti. Avukat Atalay: İnşaat hukuksuz...

Tarlabaşı projesinde söz sırası idare mahkemesinde!

Danıştay, iptal kararından geri adım atmadı. Proje ile ilgili şimdi gözler İstanbul İdare Mahkemesi'nde. Mahkeme bozma kararına direnirse son sözü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu söyleyecek.

Misbah Demircan: Tarlabaşı Projesi ile metruk binaların değeri 40 kat arttı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile metruk binaların değeri daha şimdiden 40 kat arttı ve bölgedeki en değerli semtlerden biri oldu" dedi.

Tarlabaşı projesi Yaşayan Estetik Şehirler yarışmasında 2. oldu!

Tarlabaşı projesi, Yaşayan Estetik Şehirler yarışmasında, İstanbul genelinde birinci, Türkiye genelinde ikinci oldu.

Tarlabaşı'nda ofis ve konutlar ay sonunda satışa çıkacak!

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm kapsamında dönüşütürülen alanda ofis ve konutlar ay sonunda satışa çıkarılacak. Ofis fiyatlarının 7 bin dolar ile 8 bin dolar arasında olacağı belirtildi...

Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi! 21 karede!

Beyoğlu Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm süreci başladı. Kentsel tasarım projesiyle bölgenin daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve kentle bütünleşmiş bir alan haline getirilmesi hedefleniyor. Projenin yüklenici firması ise Gap İnşaat...

Taksim 360 Tarlabaşı ev fiyatları 2017!

Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Taksim 360 Tarlabaşı projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. İşte Taksim 360 Tarlabaşı ev fiyatları 2017...

Tarlabaşı Yenileme Projesi iptal edildi!

Kamuyounda tartışmalara neden olan Tarlabaşı Yenileme Projesi mahkemece iptal edildi.

Taksim 360 Tarlabaşı proje fiyatları!

Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Tarlabaşı projesi 500 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Proje İstanbul Beyoğlu-Tarlabaşı kentsel dönüşümü kapsamında inşa ediliyor. İşte Taksim 360 Tarlabaşı proje fiyatları...

Taksim 360 : Tarlabaşı 360 projesinin adı değişti!

Tarlabaşı 360 projesinin adı Taksim 360 oldu. 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa edilen Taksim 360 projesi ofis, konut, rezidans ve ticari ünitelerden meydana geliyor.

Taksim Tarlabaşı 360 satılık!

Taksim Tarlabaşı 360 satılık daireler kentsel dönüşüm projesi olarak dizayn ediliyor. Proje 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa ediliyor.

Tarlabaşı 360 projesi nerede?

Gap İnşaat tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Rezidans Evleri 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Peki Tarlabaşı 360 projesi nerede?

Taksim Tarlabaşı 360 ödeme planı!

Gap İnşaat tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Rezidans projesi yıl sonuna teslim edilmeye hazırlanıyor. İşte Taksim Tarlabaşı 360 ödeme planı...

Tarlabaşı 360 fiyatları 318 bin dolardan başlıyor!

Tarlabaşı 360 fiyatları 318 bin dolardan başlayarak değişiyor. GAP İnşaat'ın kentsel dönüşüm projesi Tarlabaşı 360'ta 5. ada için ön satışlar başladı...

Tarlabaşı'nda fiili dönüşüm 6. yılında!

Kentsel dönüşümün fiili olarak 2010'da başladığı Beyoğlu Tarlabaşı'da dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Taksim'e yakın olan Tarlabaşı'da kentsel dönüşüm dışında kalan yerlerde yaşam devam ediyor.

Mehmet Ergün Turan'dan Tarlabaşı360'a ziyaret!

TOKİ Başkanı Turan, kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360’ı yerinde inceledi. Ergün, “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacaktı. Buna cesaret edenleri tebrik ediyorum. Burası çok zor bir projedir” dedi.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Tarlabaşı kentsel dönüşüm alanı 81.4 milyon TL'ye ihaleye çıkıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Tarlabaşı Yenileme Alanı Uygulama Projesi kapsamında değerlendirilecek 363 ada B bölgesini kat karşılığında satışa çıkardı. Satış bedeli 81 milyon 408 bin 600 TL olarak belirlenen gayrimenkullerin ihalesi 8 Aralık'ta.

Tarlabaşı 360 projesi İstanbul'a yeni bir vizyon kazandıracak!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberindeki işadamları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Demircan ziyaret sonrası Çağlar ve işadamlarına Tarlabaşı 360 Projesi'ni yerinde anlattı.

tarlabaşı projesi Haberi

tarlabaşı projesi


İstanbul Beyoğlu’nda hayata geçirilmek istenen Tarlabaşı projesinin iptali için Mimarlar Odası’nın açtığı dava yeniden görülecek. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, 5366 sayılı ‘Yenileme Yasası’ kapsamında hazırlanan projenin iptali istemiyle açılan davanın 2010’da reddine karar vermişti. Mahkemenin ret gerekçesinde projenin “planlama ilke ve tekniklerine uygun olduğu” ve “yapılan düzenlemede üstün kamu yararı bulunduğu” gerekçeleri öne sürülmüştü. Mimarlar Odası’nın 3.İdare Mahkemesi’nin aldığı kararı temyiz etmesi ardından Danıştay 14.Dairesi, idare mahkemesinin ret kararını bozdu. Danıştay, Tarlabaşı projesinin kentsel sit alanı olan Beyoğlu’nun koruma amaçlı imar planına dayanması ve planlama ilkeleri çerçevesinde hazırlanarak planla bütünlük oluşturması gerektiğine hükmetti. Danıştay kararının satırbaşları şöyle:


Koruma alanlarının bölgenin gelişimine uygun olarak yeniden inşa ve restorasyonunu öngören yenileme projeleri koruma amaçlı imar planlarının planlama ilkeleri çerçevesinde hazırlanmalı.


Sit alanlarında konut,...