25 / 04 / 2024

taş yapının fikirtepedeki kamulaştırması ne oldu

taş yapının fikirtepedeki kamulaştırması ne oldu

FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız son bir duyuma göre, Fikirtepe Taş Yapı adasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın acele kamulaştırılması yönünde açtığı dava Kartal Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından red edilmiştir.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Arven Taş Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Arven Taş Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Bozdemir, Sinan Yıldız ve Yakup Yıldız ortaklığında kuruldu.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Ali Taşkın tarafından kuruldu.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 771 milyon TL sermaye bedeli ile Ece Turanlı tarafından açıldı.

Ankara'da taşınmazın özelleştirme ihalesi için görüşmeler yapıldı! 

Ankara'da bir taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai görüşmeler yapıldı. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31336 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

taş yapının fikirtepedeki kamulaştırması ne oldu Haberi

taş yapının fikirtepedeki kamulaştırması ne oldu

FİKİRTEPEHABER.com olarak daha önceden Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta diyerek  Danıştay'ın, Fikirtepe'de bazı vatandaşların taşınmazlarının acele kamulaştırma işleminin yürütmesinin durdurulması kararı verdiğini duyurmuştuk.


Bize bugün ulaşan en son bilgiye göre, Taş Yapı Firmasının Fikirtepe Dumlupınar Mahallesinde anlaştığı 42 Nolu adası hakkında,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın firma ile sözleşme imzalamayan vatandaşların mülklerinin acele olarak kamulaştırılması yönündeki açılan davalardan bir tanesi hakkında Kartal Asliye Hukuk Mahkemesinin ret kararı vermiş bulunmaktadır. Aldığımız bu yeni duyumla  Mahkeme, Bakanlığın vatandaşın mülkünün acele olarak kamulaştırılması yönündeki bu son başvurusunu da red ederek geri çevirmiş oldu. Daha önceki Mahkeme kararında olduğu gibi bu kararda da Danıştaya temyiz hakkının bulunduğu bize ulaşan bilgiler arasında. 



FİKİRTEPE...