25 / 04 / 2024

tasarruf araçları araştırması 2021

tasarruf araçları araştırması 2021

2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 20.2 olan tasarruf sahipliği oranı 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 18.3 oldu. Kripto para birimleri ikinci çeyrekte 5 puan ile en fazla yükselen tasarruf aracı olarak kaydedildi.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Araştırmacılar açıkladı! 2023 bitcoin ticaretinde garanti kar sağlayacak! 

Araştırmacılar, Çin Yeni Yılı Bitcoin Ticaretinin Garantili Kâr Olduğunu Söyledi

 Zorlu şartların araçları Ford Rangerlar! Satış öncesi ve sonrası imkanlar sizi bekliyor! 15 Ocak 2023 fiyat listesi

Ford Rangerlar için fiyat araştırması yapılıyor. Ford Ranger araçların detaylarını sizler için araştırdık. Ford servislerinde otomobil ve ticari araçlarda %30'a varan indirim fırsatı ile indirim, kredi ve faiz avantajlarını kaçırmayın.  Özellikleri ve fiyatları için haberimizi okuyun

Akaryakıta gelen zamların araç kullanımını nasıl etkilediği araştırıldı… Sonuçlar çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı!

Araştırma şirketi Ipsos, araç sahiplerinin geçmişe göre bugünkü kullanma durumları, araçları ile alışverişe, işe gitme ya da hafta sonu gezmeye gitme davranışlarını mercek altına aldı. İşte araştırmanın detayları…

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

tasarruf araçları araştırması 2021 Haberi

tasarruf araçları araştırması 2021

Türkiye'de kentsel yerleşim yerlerinde 18 yaş ve üzerindeki bireylerin tasarruf eğilimlerini takip eden Tasarruf Eğilimleri Araştırması'nın 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçları belli oldu. Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; Türkiye'deki bireylerin tasarruf oranı gelişmekte olan ülkelerin oldukça gerisinde kalmış durumda.

Araştırma geçen sene Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında sürdürülen ucuz kredi politikasının da uzun senelerin ardından ilk defa yüzde 20'yi aşan tasarruf sahipliği oranının yeniden düşüşe geçtiğini ortaya koyuyor. 

BU YIL LİSTEYE GİRDİ

Buna göre, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 20.2 olan tasarruf sahipliği oranı 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 18.3 oldu. 

Türkiye'de bireylerin yatırım aracı şeklinde kripto para birimlerine olan ilgisi araştırmanın sonuçlarında da ortaya çıktı. Araştırmaya ilk defa bir önceki çeyrekte dahil edilen kripto para birimleri ikinci çeyrekte 5 puan...