26 / 04 / 2024

taşeron işçilerin yüzde kaçı inşaatta çalışıyor

taşeron işçilerin yüzde kaçı inşaatta çalışıyor

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de alt işverende çalışan taşeron işçi sayısı 1 milyon 5 bin 254’i aşıyor. Taşeron işçilerin 419 bin 466’sı özel sektörde çalışıyor. Özel sektörde 318 bin 87 kişi ile inşaat işçisi çalışıyor.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Adress Dikilitaş'ta 1+1'lerde yüzde 30 peşin, 36 ay vade avantajı! 

Adress Dikilitaş projesinde 1+1 daireler için geçerli yüzde 30 peşin, 36 ay vade avantajı başladı. Peki Adress Dikilitaş'ta daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Renault'tan yeni kampanya! 100 bin TL'ye varan takas desteği ve yüzde 0,99 faiz fırsatı!

Renault kasım ayına özel kampanyasının detaylarını açıkladı. Bu kapsamda 100 bin TL'ye varan takas desteği ve yüzde 0,99 faiz fırsatı sağlanacak.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Migros'ta resmen başladı: Meyve, sebze ve çiçeklerde yüzde 25 indirim! Yetişen dolabını dolduracak!

Migros haftanın indirimli ürünlerini yayımladı. Bu kapsamda Migros'ta meyve, sebze ve çiçeklerde yüzde 25 indirimle satışa sunulacak. Kampanyaya 167 adet ürün dahil edildi.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Memurlara ve memur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti! Hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti. İşte memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri..

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Taşeron kadro konusunda son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra memur ve emeklilere müjde vereceğini açıklarken gözler taşeron kadrosuna çevrildi. Peki Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek? 

Renault SUV'dan Ekim kampanyası! 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı!

Renault Ekim ayı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı sağlanacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Memur ve memur emeklileri için zam teklifi açıklandı! 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini resmen duyurdu. Kamu İşveren Heyeti'nden 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifi geldi. İşte ayrıntılar...

Toplu taşıma için yüzde 57'lik zam hazırlığı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yüzde 57'lik bir zam talebi ile başlayacak olan toplantı, yarın saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

taşeron işçilerin yüzde kaçı inşaatta çalışıyor Haberi

taşeron işçilerin yüzde kaçı inşaatta çalışıyor

Seçim öncesi meydanlarda vaat ettiği kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya alma sözü 64’üncü Hükümet Programı’na girmedi. Hükümetin seçim beyannamesi ile resmi hükümet programı arasında ciddi farklılıklar ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde taşeron işçilere kadro sözü vermişti.


Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde de, “Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz. Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Bakanlar Kurulu’na bu yetki verildi ve o günden bu güne bütün kurumlarımızla, bütün bakanlıklarımızla tek tek belirliyoruz. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz” demişti.


KIDEM YİNE MUĞLAK


Ancak seçim öncesinde verilen sözlere rağmen, kadro operasyonunun ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin herhangi bir bilgi 64’üncü Hükümet Programı’na...