17 / 04 / 2024

taşınanların en çok tercih ettiği bölgeler

taşınanların en çok tercih ettiği bölgeler

İstanbul’da Kadıköy taşınanların ilk tercihi olmayı sürdürürken, Ankara’da ise Çankaya birinciliği Etimesgut’a kaptırdı

Haftanın en çok kazandıranları belli oldu! Hangi yatırım araçları kaybetti, hangileri kazandırdı?

Haftanın en çok kazandıran yatırım araçları hangilerinin olduğu belirlendi. Buna göre, borsa yatırımcısının yüzünü güldürürken,  öte yandan ise Dolar ve Euro ise değer kaybetti. İşte yatırım araçları ile ilgili ayrıntılar.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...

Dünyanın en zenginleri 2023 yılında da servetlerine 1,5 trilyon dolar eklediler. Elon Musk 95 milyar dolar ile geçen senenin en çok kazanan milyarderi. İşte haberin merak edilen detayları...

2023’ün en çok kazandıranları! Altın mı, dolar mı, arazi mi, borsa mı, konut mu?

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2023’ün en çok kazandıranlarını yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

Ankara'da yatırımcılar en çok bu ilçelere yatırım yapıyor! 

Ankara'da yatırımcıların en çok hangi ilçelere yatırım yaptığı belli oldu. İşte Ankara'nın en gözde yatırım yerleri...

taşınanların en çok tercih ettiği bölgeler Haberi

taşınanların en çok tercih ettiği bölgeler

2007 yılından bu yana gelişmekte olan piyasalara odaklı gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, taşınmak isteyen kişilerle evden eve nakliyat firmalarını bir platformda bir araya getiren Enakliyat ile birlikte REIDIN – Enakliyat Taşınma Endeksi'ni oluşturdu. 

Oluşturulan endekse göre 2018 yılının dördüncü çeyreğinde, İstanbul'daki endeks değeri bir önceki çeyreğe oranla yüzde 34,89 düşüş gösterdi. 2017 yılının dördüncü çeyreğine göre ise yüzde 11,79 azaldı. 2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi, hem çeyreklik hem de senelik periyotta aşağı yönlü hareket etti. Endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem ise yaz aylarına denk gelen 2017 yılının üçüncü çeyreği oldu.
 

İstanbul'da dördüncü çeyrekte de en çok Ümraniyeliler taşındı

Endekse göre İstanbul'da en çok taşınan ilçeler ve mahalleler bu...