27 / 04 / 2024

taşınmazlara tedbir koydurma

taşınmazlara tedbir koydurma

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

Amasya’da iki arsa ve iki iş yeri satılacak!

Amasya ili, Suluova ilçesinde 4 adet taşınmaz satılacak. Taşınmazlara yönelik tüm bilgiler ve ihale tarihi belli oldu.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Torunlar GYO 2022'de 734.9 milyon TL'lik satış yaptı! 

Torunlar GYO, şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2022 yılı içerisinde yapılan kiralama ve satış işlemlerinin bedellerini açıkladı. İşte o rakamlar...

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Kiralık arsa bakanlar dikkat! O ilde 139 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Kırşehir Belediye Başkanlığı'ndan 139 adet tarla kiraya verilecek. Peki kiraya verilecek taşınmazlara kaç TL değer biçildi? İşte detaylar...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Torunlar GYO 2021'de 537.5 milyon TL'lik satış yaptı!

Torunlar GYO'nun şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2021 yılı içerisinde yıllık kira bedeli toplam 54 milyon 653 bin 155 TL kiralama, 537 milyon 549 bin 31 TL satış işlemi gerçekleşti. 

taşınmazlara tedbir koydurma Haberi

taşınmazlara tedbir koydurma

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?

★ ★ ★ ★ ★

Önce şunu söylemeyi bir görev addettim. Bir baba muhtaç olan evladına nasıl bakmaz, nasıl yardım etmez, bunu anlamak mümkün mü? Bizde kabul edilen bir inanış var, “Yemez yedirir, giymez giydirir”... Anne-baba budur.

★ ★ ★ ★ ★

Çok ender tanık olduğum bir olayı anlatayım. Genç bir...