28 / 03 / 2024

TC ile emlak vergisi ödeme

TC ile emlak vergisi ödeme

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emlak vergisi ödemelerinde yeni sistem! Tüm işlemler güvenli ve hızlı yapılacak!

Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, akıllı vezne uygulaması ile emlak vergilerinin artık daha kolay ve hızlı ödeneceğini belirtti.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Arnavutköy projesi 2023 kura çekimi sonuçları isim listesi: THY Emlak Konut projesi kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut GYO'nun işbirliği ile Arnavutköy'de inşa edilecek Yenişehir Evleri projesi kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? Yenişehir Evleri isim listesi belli oldu mu? 

THY ile Emlak Konut işbirliğinde Arnavutköy'de yükselecek, Yenişehir Evleri projesi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki,  THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emekli emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2022!

Emekliler muafiyet şartlarını taşımaları halinde bir dilekçe ile emlak vergisinden muaf olabiliyor. İşte emekli emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2022...

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Emlak vergisi sorgulamaları için yeni talimat!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), il ve ilçe belediyelerine TC kimlik ile emlak vergisi sorgulama uygulamasının sona erdirilmesi için talimat gönderdi.

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

Bandırma Edincik Mahallesi emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir'e bağlı Bandırma ilçesinde yer alan Edincik Mahallesi tarihi evleri ile emlak yatırımcılarının gözdesi haline geldi.

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

TC ile emlak vergisi ödeme Haberi

TC ile emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi için birinci taksit dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 1319 sayılı kanuna göre, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Dolayısı ile konutu, işyeri, arsa ve arazisi olan herkes bu verginin mükellefi oluyor.

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunduğu sürece devam ediyor. Taşınmazın satılması halinde ise, satışın gerçekleştiği yıl da eski malik vergiyi öderken, bir sonraki seneden itibaren yeni malikin vergi sorumluluğu başlıyor. 

Vergi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksitler Kasım ayında ödeniyor. Ödemesini belediyeye gitmeden yapmak isteyenler TC ile online olarak taksit borcunu kapatabiliyor.

EMLAK VERGİSİ 2022 NE KADAR?

2022 yılında emlak vergisinde yapılacak zamlar Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ kapsamında yer aldı. Buna...