23 / 04 / 2024

Temmuz ayında konut satışları ne kadar düştü

Temmuz ayında konut satışları ne kadar düştü

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Emeklilere müjde! Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? 

Emeklilik maaşları her senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre belirlenmektedir. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilk 2 ayda gerçekleşen yüzde 11.54'lük enflasyon artışı, Temmuz ayında alacakları zam ile ilgili ipuçları veriyor. 

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu.

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'da temmuz ayında en çok buna zam geldi!

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Görünümde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam Meclis'te! En düşük maaş 22 bin TL! 

Temmuz ayına adım adım yaklaşırken memurlar gözlerini maaş zammına çevirdi. Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam geleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Konu meclise taşındı. İşte detaylar...

Temmuz Ayında Sendika Ücretleri Zamlanıyor! İşte Güncel Tutar

Öğretmenlere üç ayda bir ödenen sendika ücretleri Temmuz ayında zamlı olarak ödenecek. Geçtiğimiz toplu sözleşmeden karara göre, üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendikalara üye olan öğretmenlere sendika ücreti ya da toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Temmuz ayında konut satışları ne kadar düştü Haberi

Temmuz ayında konut satışları ne kadar düştü


Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü. Yılın kalan ayında satışların tekrar ivme kazanması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurıımu'nun (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye genelinde temmuzda 85 bin 101 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 8.4, geçtiğimiz senenin aynı ayma göre ise yüzde 20.2 düştü. Buna göre, geçen ay konul satışlarında İstanbul 17 bin 116 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20.1) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 426 konut satışı (yüzde 1 1.1) ile Ankara, 5 bin 281 konut satışı (yüzde 6.2) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük...