26 / 04 / 2024

tes iş eleman alıyor

tes iş eleman alıyor

Tes-İş Gebze'deki şantiyesinde istihdam edilmek üzere 3 farklı alanda elemanlar arıyor.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

En çok aranan meslek grupları belli oldu! İşverenler en çok bu mesleklerden eleman arıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işverenlerim en çok aradığı meslek gruplarını açıkladı. İşte en çok aranan meslekler...

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 

Türkiye'de inşaatlarda çalışacak işçi sorunu patlak verdi. Sektör temsilcileri eleman sıkıntısının depremlerinin ardından arttığını belirtti. Yine sektör temsilcileri böyle giderse yurt dışından ithal iş gücü getirmek zorunda kalacaklarını belirtti...

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Milyonlarca emekliye iki maaş birden! Maaşlarda kesinti olmayacak!

OVP ile birlikte TES de gündeme geldi. Çalışan emeklilik yaşı geldiği zaman hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında TES çerçevesinde 2’nci emekli maaşını alacak. Aynı zamanda, iki emekli maaşını da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte detaylar...

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

İş arayanlar dikkat! En fazla açık işte bu mesleklerde! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı açıkladı. Haziranda kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 601 bin 582 kişi oldu. En fazla işçi açığı olan mesleklerse Özel Güvenlik Görevlisi ve Turizm ve Otelcilik Elemanı ve Satış Danışmanı” oldu.

İsviçre 85 bin işçi alacak!

Çeşitli alanlarda eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt dışından işçi alımına başlayan İsviçre’de çalışmak isteyenler, uzmanı oldukları meslek grubuna göre başvuruda bulunabilecek. Peki kimler İsviçre’de çalışmak için başvurabilir?

tes iş eleman alıyor Haberi

tes iş eleman alıyor

Eleman aranan alanlar şunlar: şantiye inşaat mühendisi, proje inşaat mühendisi ve inşaat teknikeri.

Adayların alanında en az 5 yıllık deneyim sahibi olması şart koşuluyor. Başvurular [email protected] adresine...