27 / 04 / 2024

TETSİAD Ur-Ge

TETSİAD Ur-Ge

TETSİAD’ın yakın vadeli planlarında, Ur-Ge çalışmalarıyla Türk firmalarını Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’ye ihracata teşvik etmek yer alıyor.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ekonomist Selçuk Geçer doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı! Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın

Ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği seviyeleri adım adım açıkladı. Bu rakamları görenlerin feleği şaştı! Acil bakın! Dolar ne kadar olacak?

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Gram altın 2 bin lira! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tir tir titretti

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer, bu sefer gram altına değindi. Milyonlarca kişinin pür dikkat dinlediği Selçuk Ger, gram altın için, “2 bin lira olacak” dedi. İşte detaylar…

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den şok eden açıklama! Yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den son dakika açıklaması geldi. Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı. İşte herkesi şok eden o rakam...

Ekonomist Uğur Civelek doların yükseleceği tarihi açıkladı: Düşüş geçici! Bu haftalarda tekrardan 17 TL'nin üstüne çıkar

Dolar kurundaki dalgalı seyir bugünde devam etti. Dolar bugün 17 TL'nin altını test ederken ekonomist Uğur Civelek bu düşüşün geçiçi olduğunu belirtti. Peki dolar ne zaman yükselecek? 

TETSİAD Ur-Ge Haberi

TETSİAD Ur-Ge

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türk ev tekstili firmalarının ihracatta hız kesmemesi için hızlı refleks geliştirmeye devam ediyor.


TETSİAD’ın yakın vadeli planlarında, Ur-Ge çalışmalarıyla Türk firmalarını Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’ye ihracata teşvik etmek yer alıyor. 


İhracattaki genel yavaşlama eğiliminden olumsuz etkilenmemek adına yeni hedeflerle dinamik tepkiler veren TETSİAD, bu amaçla yakın vadeli planlarına, Ur-Ge çalışmaları ile ev tekstili şirketlerinin ihracat rotasını geliştirmeyi ekledi. Türk ev tekstili şirketlerinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak için hedefler belirleyen Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, ihracatın hız kesmemesi adına, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile sektörün özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Güney Kore’deki pazar payını artırmasına çalışacak.

TETSİAD öncülüğünde bir araya gelen ve ev tekstili...