10 / 05 / 2024

tisk

tisk

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergiden muaf tutulmasıyla birlikte senede toplam 4 bin 800 Türk Lirası'nın çalışanın cebinde kalacağına dikkat çekti. 

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

TİSK’ten son dakika asgari ücret açıklaması geldi! Bakan Işıkhan enflasyonu vurgulamıştı: Asgari ücrette flaş gelişme!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücret görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağına dikkat çekti. İşte TİSK'ten yapılan o son dakika açıklaması...

TİSK'ten son dakika açıklaması! Asgari ücret bayramdan önce belli olmalı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret ile ilgili pazarlık süreci yarın start alıyor. TİSK Başkanı Akkol konuya ilişkin açıklama yaparak bayramdan öncesini işaret etti. İşte asgari ücret zammında son dakika gelişmesi...

TİSK ve TÜRK-İŞ'ten flaş asgari ücret açıklaması

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası TİSK ve TÜRK-İŞ'ten flaş asgari ücret açıklaması geldi.

Türk-İş, Hak-İş ve TİSK: Kısa Çalışma Ödeneği'nden tüm çalışanlar faydalansın!

Türk-İş, Hak-İş ve TİSK, normalleşme sürecine ilişkin ortak taleplerini açıkladı. 'İstihdamı azaltmayan işverenlere ilave teşvik verilsin' önerisinde bulunan 3 sendika, Kısa Çalışma Ödeneği'nin 2020 yılının sonuna kadar devam ettirilmesi talebinde bulundu.

Rönesans'a TİSK'ten özel ödül!

TİSK 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında verilen GAN Türkiye Özel Ödülü’ne bu yıl, Rönesans Eğitim Vakfı çatısı altında düzenlenen ve Rönesans Holding bünyesinde iş imkânı sağlayan sosyal sorumluluk projesi “Genç Keşif Programı, Pusula” layık görüldü.

Ford Yeniköy Fabrikası’na Tisk’ten ödül!

TİSK ‘2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’ organizasyonunda, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası “Engelli Dostu Bir Fabrika” projesi ile büyük ödülü kazandı.

TİSK: Konut kredisi faiz oranının artması işsizliği artırabilir!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), uluslararası likidite hareketlerindeki değişimlerin, yüksek cari açık nedeniyle Türkiyeyi de tehdit ettiği görüşünü savundu. TİSKin Haziran Ayı Ekonomi Bülteni açıklandı...

TİSK: En yüksek işgücü maliyet artışı Türkiye'de!

TİSK, geçen yılın son çeyreğinde sanayide en yüksek işgücü maliyeti artışının Türkiye 'de görüldüğünü bildirdi. TİSK, AB ülkelerinde 2010 yılının 4. çeyreğinde işgücü maliyetlerinde kaydedilen gelişmelerle ilgili bir yazılı açıklama yaptı...

TİSK, konut yatırımlarından ders çıkartılması gerektiğini söyledi!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ekonomi bülteninde, Avrupa’da yoğunlaşan sorunlar ve küresel boyuttaki kur mücadelesinin, ulusal ekonomilerde tedirginliği artırdığı belirtildi

TİSK: Elektriğe yüzde 10'luk zam gerçekleşmemeli!

TİSK, sanayinin içinde bulunduğu kritik şartlarda, Türk ekonomisinin rekabet gücünün korunması için enerji fiyatlarının frenlenmesi gerektiğini belirterek, "Elektrik satış fiyatlarına yüzde 10 yapılacağı duyurulan zam gerçekleşmemeli" görüşünü savundu

tisk Haberi

tisk

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergi dışı bırakılmasıyla bir yılda toplam 4 bin 800 liranın çalışanın cebinde kalacağını belirtti.

Çalışanlara sağlanan sosyal yardımlarda vergi alınmayacak olmasının, hem işveren hem de çalışan için son derece önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Akkol, daha önce bin lira sosyal yardım alan bir çalışanın, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödemek durumunda kaldığını ifade etti. Akkol, bundan yola çıkılarak yapılacak bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 liranın çalışanın cebinde kalacağını söyledi. Çalışanların gelirlerinin korunması için vergisel bağlamda atılması gereken başka adımlar da olduğunu anlatan Akkol, vergi dilimlerinde yapılacak değişikliklerin bunlardan biri olduğunu kaydetti.


 

"Bu çok az ülkede olan bir...