07 / 12 / 2025

TOKİ atık inşaat malzemeleri

TOKİ atık inşaat malzemeleri

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

'Tesla ev' konut sektörünü kökten değiştirecek! İnşaat değil, montaj çağı başlıyor!

Dünyanın en yenilikçi girişimcilerinden Elon Musk, 2026’da piyasaya sunulması beklenen “Tesla Ev” projesi hakkında ezber bozacak açıklamalar yaptı. Musk, geleneksel inşaat süreçlerine meydan okuyarak “Artık inşaat değil, montaj dönemi başlıyor.” sözleriyle yeni bir çağın kapısını araladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: İnşaat sektörünün faiz indirimlerine ihtiyacı var! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, inşaat sektörünün konut kredilerinde de beklenen faiz indirimlerine ihtiyacı olduğunu söyledi. 

25 yıllık inşaat şirketinden kötü haber! Portex Grup'un konkordato talebi reddedildi!

2000 yılından veri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Portex İnşaat'tan kötü haber geldi. Mahkeme, Portex İnşaat'ın konkordato talebini reddederek iflasına karar verdi. 

İnşaat malzemesinde yıllık ihracat 30 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin son 12 aylık inşaat malzemesi ihracatı bu yılın Haziran ayı itibarıyla 30 milyar dolar seviyelerine yaklaştı.

Miracle Danışmanlık İnşaat ve Doğu Marmara Tasarım Mimarlık’a 1 yıl kesin konkordato mühleti!

Miracle Danışmanlık İnşaat A.Ş. ve Doğu Marmara Tasarım Mimarlık İnşaat Metal Döküm Sanayi Ticaret Ltd. Şti. için 1 yıl süreyle kesin konkordato mühleti verildi.

Alpyürük İnşaat'a 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi!

Ekonomik krizle mücade edemeyen bir çok inşaat şirketi tek tek iflas bayrağını çekiyor. Son olarak Ankara'da fsaliyet gösteren Alpyürük İnşaat için de mahkemeden kritik karar geldi. Mahkeme tarafından Alpyürük İnşaat'a 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

52 yıllık inşaat devi iflas eşiğinde! Devlet hastane ihalelerinin vazgeçilmez ismiydi...

Ülke genelinde onlarca devlet hastanesinin yapımını üstlenen 52 yıllık dev inşaat şirketi iflasın eşiğine geldi.

1942 yılında inşaat krizi! Belediyeler artık inşaat yapamaz hale gelmiş!

1942 yılında hayat pahalılığı inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Belediyeler bu pahalılık içinde inşaat yapamayacaklarını ilan etmişler.

Dünyanın en büyük yapısının inşaatına başlandı! Maliyeti 50 milyar dolar...

Dünyanın en büyük inşaatı olarak tanımlanan Suudi Arabistan'da yükselecek olan Mukaab'ın inşasına başladı. 

Bir inşaat şirketinden daha kötü haber geldi 56 yıllık inşaat devi konkordato ilan etti!

İnşaat şirketlerinden kötü haber gelmeye devam ediyor. 56 yıllık inşaat devi Emak Fan konkordato ilan etti.

Dünyanın en büyük inşaat pazarı olmaya hazırlanan Suudi Arabistan'da sektörün 181,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor!

İngiltere'nin emlak danışmanlığı devi Knight Frank'e göre Suudi Arabistan'da inşaat pazarının 181,5 milyar dolara ulaşması beklenirken Bloomberg'e göre krallık dünyanın en büyük inşaat pazarı olmaya hazırlanıyor. 

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

TOKİ atık inşaat malzemeleri Haberi

TOKİ atık inşaat malzemeleri

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çalışmaları başlatan Kaymakam Yunus Emre Vural, Sivrice merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra depremzedelere yönelik TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların inşaat faaliyetleri sonucunda açığa çıkan atık ahşap malzemelerin sokak hayvanları için yuvaya çevrilebilebileceini belirtti. 

Kaymakamlıkça TOKİ inşaatlarından toplanan atık malzemeler, Öğretmenevi bahçesinde kurulan atölye alanında usta ellerde işlenerek Hazar Gölü çevresindeki kedi, köpek ve kuşlar için sıcak yuva haline geliyor. 

Eşsiz doğası ve manzarasıyla dikkat çeken Hazar...