29 / 03 / 2024

toki köylere konut mu yapıyor

toki köylere konut mu yapıyor

TOKİ arımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz ve vade ne kadar olacak? Kimler kredi alabilir? 

Düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz ve vadenin ne kadar olacağı merak konusu oldu. İşte o kampanya ile ilgili beklenenler...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

TOKİ Kütahya İlk Evim kuraları çekiliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamleleri arasında yer alan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında, Kütahya'da hayata geçirilecek konutların kuraları çekiliyor...

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Orta gelirliye düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yeni Evim kampanyası 2023 detayları...

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Küresel konut krizi kapıda! Konut fiyatları ne olacak? Ev alacakları da ev sahiplerini de ilgilendiriyor!

Kapakları ile çok konuşulan Londra merkezli haftalık haber, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist, küresel konut krizinin kapıda olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

toki köylere konut mu yapıyor Haberi

toki köylere konut mu yapıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti.


Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor.


Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi.


Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere...