23 / 04 / 2024

tokiye olan borç miktarı

tokiye olan borç miktarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Borç yapılandırması çerçevesinde, vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

Cumhurbaşkanı'ndan müjde! Emekliler artık borçlarınızı kapatabilirsiniz

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilere 'Ek Ödeme' ve 'Borç Kapatma' imkanı sunuldu. Emekli olan kişileri ilgilendiren bu haber müjde niteliğinde oldu. Ekonomik zorluklardan dolayı nakit anlamında sıkıntı çeken emeklilere Cumhurbaşkanı'ndan destek geldi. 

MTV borcu ve trafik cezası olanlar dikkat! Borçlarınız silinecek! Bu tarihi kaçırmayın!

Milyonlarca MTV borcu ve trafik cezası olanları ilgilendiren bir haber geldi. Belirli tarihlerde borç yapılandırması sayesinde borçlar silinecek. Borcu olan sürücülerin bu tarihleri kaçırmamaları gerekiyor… Eğer 9 günlük süreç takip edilmezde bundan yararlanılamayacağı uyarısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı'ndan borçlulara müjde! Bu borç kredisini 6 ay sonra ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyecanla duyurduğu borç kapatma kredisi, vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. Bu özel kredi sayesinde vatandaşlar, var olan borçlarını hızlıca kapatıyor ve altı ay sonra, kendi ödeme yeteneklerine uygun bir planla ödemelere devam ediyorlar. 

Kamuya borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada süre bir kez daha uzatıldı! İşte son tarih...

Kamuya borcu olan vatandaşların borç yapılandırmada son tarih 30 Haziran olarak belirlenmişti.  Borç yapılandırmada süre bir kez daha uzatıldı! İşte son tarih...

Son dakika! Borcu olanlara müjdeli haber geldi; Tarih değişti, süre uzatıldı

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için bir süre önce harekete geçilmişti. Son dakika bilgisine göre; kamuya olan borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi 3 Temmuz'a uzatıldı. İşte detaylar...

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Borcu olanları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatılacak. Borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatılıyor.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

tokiye olan borç miktarı Haberi

tokiye olan borç miktarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soru önergesi kapsamında verdiği cevapta, TOKİ'den gayrimenkul satın alan kişilerin geri ödemelerinin imza atılan satış sözleşmeleri hükümleri kapsamında izlendiğini, sözleşme hükümlerince, yapılandırma fırsatı olmadığını vurguladı.

Peki TOKİ tarafından feshedilen sözleşme sayısı kaç oldu? En borçlu il hangi il? İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

TOKİ’den ev almış olan ancak borcunu ödeyememesi sebebiyle 7 bin 944 vatandaşın sözleşmesinin feshedildiğine vurgu yapan Murat Kurum, en borçlu şehrin ise Ankara olarak belirlendiğini duyurdu.

Kurum'un yanıtıyla ilgili konuşan CHP'li Kılıç, dar ve orta gelirli kişilerin konut alabilmek amacıyla TOKİ'ye başvuru yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Ev kiralarının...