28 / 03 / 2024

tokiye sorulan sorular 2021

tokiye sorulan sorular 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarına geçen yıl gelen sorulardan en çok merak edilen konu 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi oldu.

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Prefabrik evlerde bu kampanyayı sakın kaçırmayın! 100 metrekare prefabrik ev ucuz mu pahalı mı?

Prefabrik evler hızlı kurulum ve maliyeti bakımından özellikle Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra gündemi bir hayli meşgul etmektedir. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları…

Prefabrik ev fiyatları! 100 metrekare prefabrik ev maliyeti ne kadar?

Prefabrik evler özellikle günümüzdeki prefabrikler evler çok kısa zamanda yapılıyor ve sizlere teslim edilebiliyor. Bununla birlikte bu yapıların fiyatları da araştırılmaktadır. İşte bu konudaki sorulan sorular!

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

TOKİ asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ’den konut alma hakkı elde edenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte bu durumda sorulan soruların yanıtları!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

65 yaş aylığı alan bayram ikramiyesi alabilir mi 2023? Yaşlılık maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?

Bayram yaklaşırken bayram ikramiyesine dair sorulan sorular hız kazandı. Peki 65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? İşte detaylar!

Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı? Prefabrik ev modelleri nasıl tasarlanmaktadır?

Prefabrik evleri alacak ya da yaptıracak olan vatandaşlar, bu yapılara dair en küçük ayrıntıları bilmek istiyor. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları…

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Aracı olan vatandaşların belirli günlerde sorduğu birtakım sorular vardır. Onlardan biri de araç muayene ile ilgili olmaktadır. İşte bu konuda sorulan soruların yanıtları!

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

tokiye sorulan sorular 2021 Haberi

tokiye sorulan sorular 2021

Dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), vatandaşların sosyal medya üzerinden sorduğu soruları yanıtlıyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgilere göre, idare tarafından geçen yıl sosyal medya platformları Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden gelen 237 bin 253 soruya yanıt verildi, toplamda 59 milyon 986 bin 370 vatandaşla etkileşim sağlandı.

TOKİ'ye Ocak ayında 22 bin 93, Şubat ayında 12 bin 321, Mart ayında 56 bin 319, Nisan ayında 14 bin 610, Mayıs ayonda 37 bin 855, Haziran ayında 20 bin 164, Temmuz ayında 13 bin 209, Ağustos ayında 10 bin 521, Eylül ayında 13 bin 115, Ekim ayında 10 bin 556, Kasım ayında 11 bin 820, Aralık ayında ise 14 bin 669 soru soruldu.

100 Bin Yeni...