19 / 04 / 2024

TSE asansör denetimi

TSE asansör denetimi

Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

TSE 3 yılda 126 bin asansörü denetledi!

TSE, son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Asansör sektörü BTSO’da buluştu!

Sektörün sorunları BTSO 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Federasyonu, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin ortaklaşa katıldığı ‘Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı’nda konuşuldu.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

39 ilde asansör faciası kapıda!

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 39 ildeki muayene sonuçlan ihmaller zincirini ortaya çıkardı.49 bin 450 asansörün yüzde 73'ü yüksek risk taşıdığı için kırmızı etiket aldı.

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

TSE asansör denetimi Haberi

TSE asansör denetimi


Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.


Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) yapılan yazılı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde 1 Ocak 2012 tarihinde yapılan düzenleme ile binalarda kullanılan asansörlerin periyodik yıllık kontrollerinin, TS EN ISO IEC 17020 standardına göre akredite olmuş A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılması hükme bağlandığı hatırlatıldı. Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olarak atanan 29 kuruluş bulunduğu belirtilen açıklamada, söz konusu yönetmelik hükümleri uyarınca asansörlerin yılda en az bir defa bu muayene kuruluşları tarafından periyodik kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerektiği vurgulandı.


İnşaat şantiyelerinde yük ve...