20 / 04 / 2024

Tugiad afrika hedefi

Tugiad afrika hedefi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın sahip olduğu uluslararası akredite hastane potansiyeli ile çok cazip bir sağlık turizmi merkezi haline geldiğini belirterek, genç işadamlarına Afrika pazarına yönelik çalışmalar yapmaları çağr

Türkiye'nin 2023 hedefi: 2-4 milyon metrekarelik Küresel Lojistik Merkezler!

Asya, Avrupa ve Afrika'nın ortasında bulunması ve üç tarafının denizlerle çevrili olması sayesinde Türkiye, lojistik açıdan yabancı yatırımcılara önemli olanaklar sunuyor. İşte Türkiye'nin lojistikte 2023 hedefi...

Çelik sektörünün hedefi Batı Afrika ve Latin Amerika!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada küresel ticaretin kademeli olarak açıldığını söyleyerek, "Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika ihracattaki yeni hedef pazarlarımız arasında." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Afrika'da yeni ofis açtı!

Dünyanın her noktasına ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD, şube ve temsilci sayısını artırmak için atağa geçti. 100 ülkede teşkilatlanma hedefi ile yola çıkan MÜSİAD, Afrika'da yeni ofis açtı.

Türkiye, Flexobit’in Asya ve Afrika’da küresel üssü oluyor!

Yalıtım işinde 30 yıllık tecrübesi ve uzmanlığı ile Türkiye’de inşaat sektörü devlerinin çözüm ortağı Canpa, Flexobit membrandaki başarıları sayesinde Bitufa’nın Asya ve Afrika ülkelerine dağıtımını yapmaya başladı.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

39. Yapı Fuarı bu yıl Afrika'yı ağırlayacak!

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu yıl ilk kez bir ülke yerine Afrika Bölgesi’ndeki Kenya, Nijerya ve Mozambik’i konuk olarak ağırlanıyor.

Afrika kıtası inşaat sektöründe hızla gelişiyor!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Afrika Enstitüsü Başkan Yardımcısı Murat Bilhan, Afrika’nın inşa sürecinde olduğunu; kıtada, inşaat, alt ve üst yapı gibi alanlarda hızla gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Nurus'un duygusal zekâ konsepti Afrika'da!

Nurus, Ortadoğu ve Afrika'yı kapsayan bölgenin tasarım ve mimarlık dünyasını bir araya getiren Design MENA Summit'e "Ofiste Duygusal Zeka" konseptini de götürdü. İşte fuarın ayrıntıları...

Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili'ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu Limak Çimento, bu kıtada üç ayrı ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Afrika'da inşaat ve altyapı alanlarında fırsatlar artacak!

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, Senegal'in başkenti Dakar'da gerçekleşti. Ali Koray Erden: Dünya nüfusu üzerinde Afrikalı nüfusunun artacağını ve bu durumun Afrika'da inşaat, altyapı ve ulaşım gibi alanlarda çok sayıda fırsat doğacağını söyledi.

Cansuyu Derneği Afrika'da cami yaptıracak!

Cansuyu Derneği Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile protokol imzaladı. Dernek Afrika'nın en fakir ülkelerinden Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bahçesine cami yaptıracak.

İzmir'de yüzülebilir körfez hedefi hayalden öteye gitmez!

İzmir kent merkezinde körfeze dökülen derelerin pis görüntüsüne dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Dere suları denize karıştığı sürece 'yüzülebilir körfez' hedefi hayalden öteye gitmez" dedi

Doğtaş Kelebek 3 yılda 1 milyar TL ciro hedefi koydu!

DOĞTAŞ Kelebek CEO’su Hulusi Acar, şirketin yeni hedef ve vizyonunu açıkladı. Acar, “Doğtaş Kelebek 2018 yıl sonu hedefi olarak 1 milyar TL ciro hedefi koydu" dedi.

Tugiad afrika hedefi Haberi

Tugiad afrika hedefi



Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret etti.


TÜGİAD Ankara Başkanı Türker Naslı, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Ankara’nın sorunlarını masaya yatırdıklarını, özellikle Afrika konusunda çok önemli deneyime sahip Özdebir’den bilgi aldıklarını anlattı.


Özdebir’in, Türkiye’nin ihracat rakamlarının hedeflerin gerisinde kalındığı konusundaki endişelerini paylaştıklarını kaydeden Naslı, şunları söyledi:


“Ziyarette, ABD ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmalardan dolayı 2015 yılında dış ticaretin daha da sıkıntılı geçeceği, alternatif pazarlar aranması gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Sayın Özdebir, Afrika pazarına yönelmemizi istedi. Özellikle Batı Afrika’da Gana, Benin, Angola gibi ülkeler petrole ulaştılar. Bu ülkelerin ciddi petrol rezervleri var. Orada petrol sahası bile alınabilir. Çok büyük orman varlıkları var. Ağaçları çok değerli. Bir tesis kurup, Türkiye’ye kereste getirilebilir. Pamuk yetişiyor, çırçır...