19 / 04 / 2024

tuik sanayi üretim endeksi

tuik sanayi üretim endeksi

Sanayi üretim endeksi, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 artış gösterdi.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Asya Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sibel Dişikitli tarafından kuruldu.

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih’te 34 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Ergani tarafından kuruldu.

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Sanayi üretim endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,5 yükselirken, yıllık bazda yüzde 0,1 azalış kaydetti.

Deprem etkisiyle sert düşüş! Sanayi üretimi yüzde 8,2 geriledi! 

Sanayi üretim endeksi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin olduğu Şubat ayında aylık bazda yüzde 6, yıllık bazda yüzde 8,2 azalış gösterdi. İşte detaylar..

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Atilla Süne tarafından kuruldu.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Vencut Enerji Üretim Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vencut Enerji Üretim Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Burak Bıyıklı tarafından kuruldu.

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Gülşah Kaplan tarafından kuruldu.

tuik sanayi üretim endeksi Haberi

tuik sanayi üretim endeksi

Sanayi üretim endeksi, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ocakta 2019'un aynı ayına göre yüzde 7,9, arındırılmamış sanayi üretim endeksi yüzde 7,8 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ocakta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2019'un aynı ayına göre yüzde 8,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,8 yükseldi.

Sanayi üretiminde aylık değişimler

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azaldı. Söz konusu ayda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1, imalat sanayi...