19 / 04 / 2024

tüketici yasası 2013Konutta yeni tüketici yasası 2013

tüketici yasası 2013Konutta yeni tüketici yasası 2013

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor. İşte çıkan yasa ile Konutta yeni tüketici yasasının tam metni...

Emlak Yasası'yla tüketici mağduriyeti önlenecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı!

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda 'ön satış' diye kaparo alıyor.

Tüketici Güven Endeksi Temmuz ayında yüzde 0,3 arttı!

’Tüketici Güven Endeksi Temmuz Ayı Sonuçları’ açıklandı. Buna göre, Tüketici güven endeksi yüzde 0,3 arttı. Haziran ayında 73,7 olan endeks, Temmuz ayında 73,9 değerine yükseldi...

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 73.9'a yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Tüketici Güven Endeksi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 12,65'e geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 175 baz puan indirmesinin ardından ticari, taşıt, konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 150-200 baz puan geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

tüketici yasası 2013Konutta yeni tüketici yasası 2013 Haberi

tüketici yasası 2013Konutta yeni tüketici yasası 2013

Konutta yeni tüketici yasasının tam metni!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ve altı ay sonra yürürlüğe giricek olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında konut satışı ile ilgili yasal düzenlemelere yer veriliyor. Konutta yeni tüketici yasası ile ilgili esaslar aşağıda yer alıyor.


Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun..


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


Konut Finansmanı

Konut finansmanı sözleşmeleri

MADDE 32 – (1) Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmedir.


(2) Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.


Sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğü

MADDE 33 – (1) Konut finansmanı kuruluşları, tüketiciye, konut finansmanı...